Händelserik lördagkväll - Brynäs, Mora och Östersund vinnare
Publicerad: 2024-03-23
Vilken hockeyunderhållning vi bjöds på under lördagen! Vi såg Brynäs avancera till semifinal, ett långt förlängningsdrama i Mora och ett avgörande i kvalet mellan Västervik och Östersund. Jämtlänningarna var de som jublade högst den här kvällen när man säkrade nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan för nästa säsong.

NYBRO-BRYNÄS 1-2

» Brynäs vann kvartsfinalserien med 4-0 och är klart för semifinal. För Nybros del tog säsongen därmed slut ikväll.

» Tyler Kelleher gav Brynäs ledningen redan efter 52 sekunders spel.

» Det blev ett nervkittlande avslut på matchen när Nichlas Torp reducerade till 1-2. Brynäs kunde dock hålla undan och vinna.

Målskytt Nybro: Nichlas Torp
Målskyttar Brynäs: Johan Larsson, Tyler Kelleher

MORA-AIK 4-3 efter förlängning

» Match 4 blev en jämn historia som avgjordes i den femte perioden. Härnäst väntar match fem på Hovet.

» Ludvig Levinsson blev stor hjälte för Mora när han sköt det avgörande målet.

» Ole Einar Engeland Andersens sena kvitteringsmål för AIK tog matchen till förlängning.

Målskyttar Mora: Johan Persson, William Pethrus, Kalle Kratz, Ludvig Levinsson
Målskyttar AIK: Richard Gynge, Matthew Maione, Ole Einar Engeland Andersen

VÄSTERVIK-ÖSTERSUND 1-5

» Östersund förvaltade matchbollen och vann kvalet med 4-2 i matcher. Det betyder att ÖIK spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong och att Västervik åker ur.

» Inför tredje perioden ledde Västervik med 1-0 men Östersund svarade med fem raka mål och slutresultatet blev 1-5.

» Max Krogdahl assisterade till tre av Östersunds fem mål.

Målskyttar Västervik: Filips Buncis
Målskytt Östersund: Isac Hamberg, Viktor Granholm, Sebastian Fakt, Carl Skärström, Alexander Anderberg