Södertälje knep blytunga poäng i Timrå

9 januari 2017 21:13

Södertälje åkte till Timrå och knep med sig samtliga tre poäng under måndagskvällen. Gästerna stod för en solid bortamatch när Timrå besegrades med 1-3. Segern innebar också att avståndet uppåt mot säker mark krymper för Södertälje.


Hemmalaget Timrå tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen där man till en början parkerade spelet i offensiv zon. Gästande Södertälje fick ägna all sin kraft åt att försvara den egna målburen. Något man gjorde på ett galant sätt, fär att sedan jämna ut spelet allt mer.

Det var också gästerna som skulle ta ledningen i matchen. Henrik Nyberg hittade rätt knappt halvägs in i matchen. Den ledningen höll sig dock inte speciellt länge då Jonathan Dahlén kvitterade för hemmalaget kort därefter.

Men det var ändå Södertälje som skulle gå till pausvila efter två perioder med ledningen. I powerplay hittade Erik Ullman rätt fram till 1-2. Hans första mål för säsongen.

I den tredje perioden pressade sedan hemmalaget på. Man skapade ett antal heta chanser och var bland annat ett stolpskott ifrån att vara tillbaka målmässigt i matchen. Men marginalerna var denna kväll på Södertäljes sida.

Gästerna höll undan och kunde sedan också punktera matchen i tom bur genom Anton Holm fram till 1-3. Holms imponerande 21:a mål för säsongen. Det målset säkrade segern och gav Södertälje tre blytunga poäng i den HockeyAllsvenska tabellen.

Matchstatistik: Timrå-Södertälje 1-3

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.