Viktor Lindgren på tryout till AIK

31 juli 2017 10:12

Viktor Lindgren fick hela förra säsongen spolierad av en envis skada och spelade inte en enda match med Rögle. Nu ska han slå sig in i AIK till kommande säsong.


När spelarna i AIK återsamlas under måndagen kommer även Viktor Lindgren att finnas med. Han har fått ett tryoutkontrakt som sträcker sig augusti månad ut.

På grund av skada har han alltså inte spelat match på ett bra tag.

– Skadan kom till i en träningsmatch i Schweiz. Jag täckte ett skott med foten och den svullnade upp och läkarna var tvungna att öppna i och med att det blev både infekterat och inflammerat.

– Det tog en himla lång tid för såret att läka. En frustrerande säsong, berättar Lindgren till klubbens hemsida och ser fram emot att få spela hockey igen:

– Hockeysuget är väldigt stort. Att missa en hel säsong som jag gjorde var tufft och även ett kvitto på vad sporten betyder för en. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Stockholm och AIK.

AIK:s sportchef Anders Gozzi:

– Det är en bra lagspelare som kan bidra åt båda håll. Viktor var skadad hela förra säsongen och därför har vi valt att ta in honom för att se hur han står sig och mår. När han är hel och frisk är det en spelare med bra inställning och karaktär.