Vägen mot HockeyAllsvenskan - PlayOff 3

15 mars 2017 10:00

Med HockeyAllsvenskan slutspelad är Södertälje och Västerås klara för negativt kvalspel. Samtidigt pågår kampen för att utse kvalmotståndarna och inför PlayOff 3 listar redaktionen duellerna hos lagen som jagar uppåt.


Vi närmar oss det avgörande kvalsteget mot HockeyAllsvenskan. Snart har Södertälje och Västerås sina konkurrenter i kvalserien klara, men först ska PlayOff 3 avgöras. Redan nu står det klart att Huddinge spelar i kvalserien. Stockholmslagets vinst i HockeyEttan Finalen innebar en kvalbiljett, samtidigt som det skickade Troja/Ljungby till PlayOff 3.

Där får smålänningarna sällskap av fem andra lag. Från PlayOff 2 har Kristianstad, Mariestad, Visby/Roma, Vimmerby och Piteå via seger avancerat vidare till nästa playoffsteg. Matchserierna startar ikväll.

Totalt består HockeyEttans playoffsteg av tre steg. Slutligen kommer fyra lag att återstå och dessa har då kvalificerat sig för kvalserien till HockeyAllsvenskan, där de två HockeyAllsvenska lagen Västerås och Södertälje väntar.

PlayOff 3:

Kristianstad - Vimmerby

Visby/Roma - Piteå

Troja/Ljungby - Mariestad

Så spelas PlayOff 3:

Samtliga matchserier avgörs över bäst av tre matcher. Det bäst placerade laget i vårserien står med hemmafördel, men det är det sämst placerade laget som börjar hemma.

Speldatum för PlayOff 3 är 15:e, 17:e och eventuellt 18:e mars. Vinnarna avancerar vidare till kvalserien till HockeyAllsvenskan, förlorarna har spelat färdigt.