HockeyAllsvenskan ökar i publik

7 mars 2017 16:00

Efter fyra år med sviktande publiksiffror i HockeyAllsvenskan vändes i år trenden. Ligan kan presentera en ökning, både sett till total publik och i publiksnitt.


Från säsongen 2013/2014 och framåt har den totala publiken och publiksnittet i HockeyAllsvenskan minskat år för år - fram tills nu. Med grundserien färdigspelad kan ligan istället konstatera att det skett en markant ökning som går emot den tidigare trenden.

Under föregående säsong sågs de 364 grundseriematcherna sammanlagt av 915 047 åskådare. Den siffran har under säsongen 2016/17 stigit till 959 914. Det innebär en total ökning med 44 867 personer och 5 %, ett rejält uppsving för ligan.

Fjärde bästa publikåret för grundserien

Givetvis har den totala ökningen smittat av sig positivt även på publiksnittet. Från ett tidigare snitt på 2514 åskådare per match kan HockeyAllsvenskan idag presentera nya siffror på 2637. Detta gör säsongen 2016/17 till ligans fjärde bästa notering för en spelad grundserie.

De positiva resultaten betyder att alltmer fans lockas till de HockeyAllsvenska arenorna. Detta trots att SHL utökats till 14 lag, något som gjort att HockeyAllsvenskan tappat publikstarka klubbar.

– Förutom att klubbarna ständigt jobbar med att utveckla sina matcharrangemang, har vi anställt två personer på ligan som jobbar med att öka kommunikation, marknadsföring och stärka arenaupplevelsen. Något som gett effekt hos klubbarna, förklarar HockeyAllsvenskans marknadsansvarige Linus Carlholt.