Urladdning i hemmaborgen - Karlskoga sköljde över AIK

16 mars 2017 21:30

Karlskoga har skaffat sig övertaget i Playoff. Hemma i Nobelhallen slogs AIK tillbaka med övertygande 4-1, efter en tidig urladdning och ett stabilt målvaktsspel från Emil Kruse.


Det är fördel Karlskoga i Playoff. Värmlänningarna hade slagits ut av Mora i den HockeyAllsvenska Finalen i tre raka matcher, men jagade minst sagt återupprättelse hemma mot AIK. Redan efter 54 sekunder lade Alexandre Lavoie och Victor Berglind upp för Carl Persson till 1-0.

Med bara 2.27 spelat fyllde Mikael Eriksson på med tvåan och Karlskoga hade fått precis den matchstart som laget önskat. Den tidiga urladdningen följdes sedan upp av en första period som AIK styrde chansmässigt. Emil Kruse höll tätt i Karlskogamålet och direkt i upptakten av andra slog lagkaptenen Daniel Wessner till med 3-0.

Den trygga ledningen släppte aldrig Karlskoga. Hemmalaget punkterade matchen definitivt fyra minuter in i tredje, då Oliver Eklind satte fyran i nät. Stefan Johansson reducerade kort därefter för AIK som även hade gott om chanser.

Gästerna sköt hela 40 skott, men hade en storspelande Kruse att ta sig förbi. Målvakten landade på 97,50 i räddningsprocent och Karlskoga vann med 4-1. Det betyder slagläge inför lördagens andra rond på Hovet.

Matchstatistik: Karlskoga-AIK 4-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.