Boyce: "Såg ut som det var deras fem sista minuter i livet"

10 augusti 2017 14:15

Jeremy Boyce flyttade till Medelpad 2009 och läste hockeygymnasiet i Timrå. Åtta år senare är han fortfarande kvar i Timrå och den röda dressen. "Det kändes bra från dag ett, alla är så trevliga här. Det kändes som hemma direkt." berättar Boyce.


Timrå tränade med full fart fram till midsommar, därefter stod det egenträning och lite semester på schemat. Jeremy Boyce passade på att semestra i USA och hälsa på familjen hemma i Stockholm.

– Det var skönt att tänka på annat men man måste se till att sköta träningen med, hintar 23-åringen.

Stockholm ja, Jeremy kommer från Huddinge men lämnade storstan som tonåring. Flyttlasset gick till Sundsvall för att läsa hockeygymnasiet i Timrå. Över 400 matcher senare är han fortfarande kvar och trivs jättebra.

– Det är kul att spela för Timrå, sporten är stor här och det är många som tycker om hockey. Det gör det hela mycket roligare. Dessutom har jag haft turen att fortfarande få spela med några av mina gamla klasskompisar, säger forwarden.

När vi börjar prata målsättningar för laget vill Jeremy inte prata om det förrän laget satt sig tillsammans och pratat igenom deras gemensamma mål och målbild.

– Men vi är på väg uppåt, det har vi varit den senaste tiden och det vill vi såklart fortsätta med, konstaterar han.

Jeremys egen målsättning är självklar

För egen del har han målbilden glasklar. Att fortsätta vara mer stabil och pålitlig både framåt och bakåt, men även att höja toppnivån och ta för sig lite mer.

– Det gäller att komma ut och spela så fritt som möjligt och inte tänka så mycket, det brukar betala sig till slut. Jag har lärt mig efter alla år att fokusera på rätt saker och ta det därifrån istället för att hoppa till ruta 10 direkt.

23-åringen beskriver sig själv som en lagspelare som alltid kommer till match och vill vinna för laget. Och poängterar att det gäller att spela sitt bästa och på så sätt hjälpa laget.

– Jag kanske inte är en supermålskytt men när det väl krävs är jag redo att smutsa ner mig framför mål och framför eget mål.

Timrå och SHL-drömmen

Som forwarden poängterade så har Timrå varit på väg uppåt den senaste tiden. Jag ställde frågan hur Timrå ska ta sig till SHL, vilket fick 23-åringen att blicka tillbaka på förgående säsong, som var lärorik.

– Vi hade en trupp som hade kunnat göra det, men det gjorde vi ju inte. Vi får lära oss från det. Man måste ha en stark trupp i 52 omgångar och mer, alla måste köpa det vi ska göra och bidra tillsammans.

Forwarden kommer även in på Mora som lyckades ta sig upp till den högsta serien och berättar vad han tror var nyckeln till att laget gick upp i SHL.

– Mora hade väldigt bra lagdynamik, vissa spelade bara fem minuter men det såg ut som om det var deras sista fem minuter i livet.

På fredag är det dags för den första matchen den här säsongen, Timrå möter då MODO Hockey hemma i NHK Arena.

– Derby är derby och första försäsongsmatchen är första försäsongsmatchen, men det ska bli kul att få lira igen, säger forwarden.

Huddingesonen konstaterar att det blir lättare efter första matchen då man får veta lite hur man ligger till och på fredag kan det tydligen gå lite hursomhelst.

– Vi kan vara lika bra, men kan gå åt helvete och det kan bli så i början. Men jag ser fram emot fredag, skrattar Jeremy Boyce.