AIK:s nya tränare presenterad: "Mycket potential i laget"

18 april 2017 12:00

Roger Melin har tidigare meddelat att han lämnar AIK till nästa säsong. Nu har klubben funnit sitt nya tränarnamn - hämtat rakt från SHL-uppflyttade Moras bänk.


Tomas Mitell - det är namnet på AIK:s nya huvudtränare. Klubben presenterade nyheten på tisdagen och Mitell tar över efter Roger Melin, som lämnar efter två år på tränarbänken.

Sedan tidigare har Mitell en spelarkarriär bakom sig och 36-åringen har agerat assisterande tränare i tre raka säsonger. Först två år i Västerås, och nu senast en succésäsong med Mora som slutade med uppflyttning till SHL.

– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare. Han är en väldigt taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, kommenterar AIK:s sportchef Anders Gozzi för den egna hemsidan.

Avtalet mellan AIK och Tomas Mitell sträcker sig över ett år, med option på en ettårig förlängning. Huvudpersonen hyllar Stockholmslagets publik och ser med spänning på spelartruppen.

– Ledarskapet kommer bli mer fokuserat på att utveckla individen som i sin tur leder till bättre lagspel. Det är en kombination mellan ledare och spelare. Det gäller att få dem motiverade och inspirerade, förklarar Mitell för AIK:s hemsida.

– Det finns mycket potential i laget. Det är upp till oss tillsammans att nå vår fulla kapacitet.