Matchguide: Keepern tillbaka i formstarkt Almtuna

11 januari 2017 10:00

Jonas Johansson är tillbaka i Almtuna efter sin sejour i Brynäs och han står mellan stolparna i hemmamatchen mot AIK.


Match:
11/1 19.00 Almtuna - AIK, Gränbyhallen

Sändning: C More Sport, cmore.se

Brynäs Felix Sandström spelade JVM mellan jul och nyår och under den tiden valde Gävleklubben att kalla hem sin tredjekeeper Jonas Johansson från Almtuna för att komplettera David Rautio. 21-åringen fick även lira två SHL-matcher.

Men nu är Johansson tillbaka i Almtuna. Han var med mot Västerås den 28 december, men missade två matcher innan och tre matcher efter den kampen. Talangen är given etta i Uppsalalaget och vaktar också målet i hemmamatchen mot AIK.

Almtuna har haft en tuff säsong, men är på uppgång. Efter en seger på åtta matcher så har man nu vunnit tre av de fyra senaste.

– Vi har varit konsekventa med pucken och tagit bra beslut den senaste tiden. Utmaningen är att fortsätta med de bra värderingarna, säger tränaren Marcus Ragnarsson till Almtunas hemsida.

Laget nämndes som en absolut toppkandidat inför säsongen men ligger bara tia i tabellen just nu. För en tid sedan fick Niklas Eriksson lämna tränarposten och under Ragnarssons ledning har poängsnittet höjts.

– Jag tror inte att det är någon typ av tränareffekt, säger Ragnarsson till unt.se.

– Men det som är roligt är att när vi har fokuserat på defensiven har vi på något sätt också fått ett bra anfallsspel också.

Nu väntar alltså AIK på hemmaplan, ett lag som väcker bra minnen. Almtuna vann med klara 4-1 hemma, och svarade sedan för en mirakelvändning på bortaplan där man låg under med 5-0 men lyckades vinna med 6-5 efter övertid.

AIK är precis som Almtuna betydligt längre ner i tabellen än vad många trodde inför säsongen. Fjolårets seriesegrare parkerar på en tolfteplats. Även om man spelat in en del kryss på sistone, så har man bara en trepoängare på de tio senaste kamperna. Dock: laget har tagit poäng i tre raka matcher (en övertidsvinst och två övertidsförluster).

Tre poäng skiljer Almtuna och AIK åt i sammandraget inför kvällens batalj, så det är oerhört viktiga poäng på spel i jakten på en plats bland de åtta bästa där alla förväntade sig att båda lagen skulle befinna sig i år.

– AIK blir en viktig match om man ser till tabellen där det är tajt, säger Ragnarsson.

Läget i lagen: Almtuna får tillbaka målvakten Jonas Johansson efter hans sejour i Brynäs. Det är frågetecken för Erik Santesson och Ludwig Blomstrand som varit sjuka. Allt enligt unt.se.

AIK meddelar via sin hemsida att Jonathan Andersson, Andreas Hjelm och Jens Jakobs saknas på grund av skador.

Notera att: * Almtunas Sebastian Selin har gjort fyra mål på de två senaste hemmamatcherna.
* Seriens två sämsta powerplaylag möts: AIK 13,7 % och Almtuna 11,6 %.
* AIK har släppt in första målet i 16 matcher - facit i de matcherna: en vinst, fyra kryss, elva förluster.

Läs också:
Almtunas hemsida inför matchen
AIK:s hemsida inför matchen