Inget nytt kontrakt - Forsberg lämnar

20 mars 2017 13:30

Timrå och Roger Forsberg går skilda vägar, det bekräftar klubben på måndagen. Tränarens avtal löper ut till sommaren och parterna har beslutat att inte förnya det.


Roger Forsbergs tid i Timrå är över. Efter tre raka säsonger vid rodret lämnar tränaren till sommaren sitt uppdrag. Avtalet löper då ut och någon fortsättning blir det inte, det meddelar parterna under måndagen.

– Jag vill tacka Roger för ett jättebra samarbete under de senaste åren. Vi har fört en dialog under våren och vi kände båda två att det var dags för en förändring, för vår del hos Timrå IK och han ville ha nya utmaningar så det var bäst för alla att gå vidare. Jag önskar honom lycka till vart han än hamnar härnäst, säger sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida.

Laget toppade stora delar av hösten HockeyAllsvenskan, men tappade efter en svacka placeringar och slutade sexa. I slutspelsserien tog säsongen sedan slut för Timrå. Det betydde även slutet på Forsbergs tid på lagets tränarbänk.

– Jag har haft tre härliga år hos Timrå IK och har trivts väldigt bra här. Jag och "Nubben" har under dessa år haft en bra dialog med varandra och har väl båda två känt att det var dags att gå vidare. Det är dags för nya utmaningar helt enkelt, kommenterar Forsberg beslutet.