Västervik vann men föll på mållinjen

14 mars 2017 21:20

Västervik dominerade matchen mot Tingsryd och vann den med 3-0. De hade greppet om förstaplatsen i tabellen, men fick se sig slagna av AIK - på sämre målskillnad.


Med rafflande förutsättningar släpptes pucken i Västervik, en match i vilken hemmalaget kämpade både mot Tingsryd och mot AIK som spelade mot Almtuna. Västervik och AIK stod på samma poäng inför matchen och bara ett mål skilde lagen åt i tabellen.

Västervik dominerade den första perioden, vann skotten med 11-2 men målen uteblev.

I andra lyckades hemmalaget få hål på Tingsryds målvakt Niklas Rubin. Victor Öhman bombade in 1-0 och samma spelare ökade sedan på till 2-0 efter halva perioden.

När veteranen Conny Strömberg sedan gjorde 3-0 i början av tredje perioden började det kännas i luften att framgången var nära. AIK hade 2-2 i sin match och Västervik hade således både fler poäng och bättre målskillnad.

Men AIK gjorde två mål och gick förbi på bättre målskillnad. Västervik var pressade att göra ytterligare ett mål, tog ut målvakten och pressade på med sex utespelare. Men matchen slutade 3-0 och det blev en nervös väntan på slutresultatet i AIK:s match.

Eftersom AIK höll sin ledning och vann med 5-2 slutade Västervik tvåa i tabellen, men kan trots det vara riktigt stolta över en fantastisk säsong som nykomlingar.

Matchstatistik: Västervik-Tingsryd 3-0

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.