Matchguide: Formstarkt möte i toppen

11 januari 2017 10:00

Det är en sexpoängsmatch i toppen som väntar när tvåan Mora och trean Tingsryd ställs mot varandra under onsdagskvällen.


Match:
11/1 19.00 Mora - Tingsryd, Smidjegrav Arena

Sändning: cmore.se

Mora mot Tingsryd blir en höjdare. Det är en match mellan två formstarka topplag och bataljen får stämplas som en riktig sexpoängmatch.

Just nu skiljer åtta poäng mellan tvåan Mora och trean Tingsryd. Vinner Mora så har man minst tio poäng ner till tredjeplatsen (kan bli som mest elva om Västervik tappar poäng), och samtidigt kan Tingsryd minska gapet till den åtråvärda andraplatsen - som innebär spel i HockeyAllsvenska Finalen - till fem poäng.

Båda lagen är formstarka: Mora har vunnit fyra raka, Tingsryd har tagit poäng i elva av de tretton senaste matcherna.

– Vi vet att de jagar oss och för dem är det en bra chans att komma närmare. Det kommer nog att bli lite som en slutspelsmatch och det är viktigt att vi är medvetna om det. Vi måste vara skärpta från start och som jag sa vara med på deras omställningar, säger Moras tränare Jeremy Colliton till klubbens hemsida.

Lagen har mötts två gånger under säsongen och vunnit respektive hemmamatch.

– Det är ett bra lag som liknar Karlskoga lite. De är duktiga i anfallen och spelar med raka passningar och gör det svårt för motståndarnas backar. Det är viktigt att vi svarar när pucken går från offensivt till defensivt läge och att alla spelare är medvetna om vad som händer där ute för de kan slå till snabbt, säger Colliton.

Tingsryd har alltså bra form över tid, men förlorade med uddamålet (3-4) mot Almtuna i senaste omgången där man hamnade i ett snabbt 0-3-underläge.

– Jag tycker att vi var det bästa laget men förlorar ändå. Det har funnits matcher då vi har varit det sämre laget men trots det vunnit, det händer i hockey när det är så jämnt, säger tränaren Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida.

Han ser fram emot toppmatchen i Mora - även om laget har drabbats av många avbräck i truppen på grund av skador och sjukdomar.

– Det är inte aktuellt med några spelarlån till imorgon (läs idag), utan vi får göra det bästa av situationen, säger Sundquist.

– Mora är ett bra lag och vi är ett bra lag, det är alltid roligt att spela i och mot Mora. Vi får åka dit som lite underdogs, vilket passar oss bra med situationen som vi har i laget.

Läget i lagen: Mora har inte delgett läget i laget, men saknar alljämt långtidsfrånvarande backarna Patrik Eklund och Nathan Deck. SHL-lånet Ludvig Elvenes har matchat med Rögle den senaste tiden och inte spelat de tre senaste matcherna.

Tingsryd har drabbats av en radda avbräck. Christopher Bengtsson är alljämt skadad, Kevin Ekman Larsson och Nicolai Bryhnisveen vilar, Nicolai Meyer och Johan Eriksson är sjuka.

– Det positiva är att Hannes Johansson är spelklar från sin sjukdom och har fått grönt ljus från imorgon, så han är tillgänglig om det skulle behövas, säger Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida.

Notera att:
* Moras Emil Bejmo har gjort mål i tre raka matcher.
* Tingsryds Jacob Dahlström har gjort åtta mål på de tio senaste matcherna.
* Mora är boxplaybäst i serien med 89,1 %.

Läs också:
Moras hemsida inför matchen
Tingsryds hemsida inför matchen