Norsk landslagsman till Tingsryd

17 april 2017 20:36

Tingsryd presenterade på måndagen sitt första nyförvärv på backsidan inför HockeyAllsvenskan 2017/2018. Den 25-årige fysiske backen spelade den gångna säsongen i Stjernen och gjorde 31 poäng.


Adrian Saxrud Danielsen heter Tingsryds senaste tillskott. Efter forwardsvärvningarna av Kim Tallberg, Mathieu Tousignant och Daniel Öhrn kom på måndagen Smålandsklubbens första backvärvning. 25-årige Adrian Saxrud Danielsen hämtas in från norska Stjernen där han under säsongen fick sitt stora genombrott och gjorde 31 poäng på 45 matcher.

– En spelare jag känner till då han varit i klubben jag kom från senast innan jag kom till Tingsryd, Stjernen. Det är en lovande back som trots att han är stor och tuff så är han bra med puck och har bra fart på skridskorna, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist och fortsätter:

– Jag ser inte honom som en utpräglad defensiv eller offensiv back. Vi vill ha in mer fysik i laget och därför tar vi in honom, men han har också presterat i powerplay i år trots att han inte är en utpräglad pp-back, så vi är glada att han valt oss i konkurrens med andra allsvenska klubbar, avslutar han till klubbens hemsida.

Kontraktet mellan parterna är skrivet över säsongen 2017/2018.