Matchguide: Sexpoängsmatch i streckkampen

11 januari 2017 10:00

MODO och Vita Hästen står på samma poäng i tabellen - men ligger på olika sida kvalstrecket. Således är det oerhört viktiga poäng på spel när lagen nu möts.


Match:
11/1 19.00 MODO - Vita Hästen, Fjällräven Center

Sändning: C More Hockey, cmore.se

Alla matcher har tre poäng i potten, men det går inte att frångå att vissa trepoängare har större vikt än andra. Den trea som står på spel mellan MODO och Vita Hästen är en sådan.

Den innebär nämligen inte bara tre poäng in på egna kontot, den innebär även att man distanserar motståndaren och ser till att de inte får några poäng.

MODO ligger nia i tabellen medan Vita Hästen parkerar på sjundeplatsen. Lagen står på samma poäng och mellan dem finns kvalstrecket mot SHL. En riktig sexpoängmatch väntar alltså.

MODO hade vunnit fem av sex matcher innan man torskade mot Björklöven senast.

– Det är oerhört viktigt att behandla en förlustmatch på rätt sätt där vi nu analyserat ordentligt med vad, hur och varför. Men sedan gäller det att lägga den matchen till handlingarna för att kunna se framåt och bygga upp oss ordentligt för nästa utmaning och att kunna prestera maximalt i den, säger MODO:s assisterande tränare Pär Styf till klubbens hemsida.

MODO har mött Vita Hästen två gånger under hösten, båda gångerna i Himmelstalundshallen, och förlorat båda.

– Det är tredje mötet mot laget och vi känner att vi vet vad vi har att förvänta oss. Vita Hästen har ett giftigt powerplay så där ska vi hålla oss ifrån utvisningsbåset. Men det handlar om att vi ska göra vårt spel fullt ut för då vet vi att vi är ett riktigt bra lag, säger Styf.

Vita Hästen är i bra form med poäng i sex raka matcher där man övertidsbesegrade Västervik senast.

– Det har sett bra ut under lång tid. Vi tar steg hela tiden och klättrar i tabellen även om det är tajt. Det finns mycket som är bra, säger målvakten Pontus Sjögren till folkbladet.se.

Assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson fyller i:

– Det var länge sedan vi förlorade under ordinarie tid och det var skönt att komma tillbaka efter tvåmålsunderläget senast. Varje poäng är viktig nu och treorna gör ju att man ändå får mer "space" i tabellen. Viktiga nu är att hålla i och inte ge sig ut på några egna äventyr, säger han till folkbladet.se.

Läget i lagen: MODO får tillbaka kaptenen Byron Ritchie som var sjuk senast. Tommy Enström och Pär Edblom saknas alltjämt på grund av skador och igår blev det klart att norrmannen Andreas Heier lämnar laget. Allt enligt MODO:s hemsida.

Vita Hästen har ett gäng avbräck. Jesper Samuelsson är avstängd och både Simon Åkerström och Alexander Younan har blivit sjuka.

– Andra får chansen att kliva fram nu, vi har folk så vi klarar oss, säger assisterande coachen Fredrik "Grizzly" Eriksson till folkbladet.se.

Notera att:
* MODO:s Emil Molin har gjort mål i fyra raka matcher.
* Vita Hästens Marcus Eriksson har gjort sju poäng på de två senaste matcherna.
* Vita Hästen tekar bäst i serien och vinner 55,2 % av tekningarna.

Läs också:
MODO:s hemsida inför matchen
Vita Hästens hemsida inför matchen