14 lag, 14 lirare, 14 drömmar

10 januari 2017 11:00

HockeyAllsvenskan är drömmarnas liga - och en liga där många hockeyspelares drömmar har gått i uppfyllelse. I en intervjuserie över jul och nyår har spelare fått berätta om sin väg mot drömmen.


Här är alla intervjuer!

***

Victor Löfstedt i Oskarshamn har haft en lång väg till toppen, hela vägen från division tre.

– Det har varit nyttigt för mig att spela i trean, tvåan och ettan, att vara stjärna där och få mycket istid. Det var faktiskt enormt kul att spela i trean, allt var så avslappnat, säger han.

Läs hela artikeln

***

Jörgen Karterud i Västervik är från Norge, och där är det inte alls lika självklart att spela ishockey som i Sverige.

– Det var en granne som gav mig en hockeyklubba. Det var så det började, berättar han.

Läs hela artikeln

***

Michael Lindqvist i AIK tackar sin storebror för att det blev en ishockeykarriär.

– Brorsan började spela ute på uterinken i Danderyd, och bredvid den rinken fanns en lite spolad isyta och där började jag åka. Jag var där varje gång brorsan hade träning och när jag hade åldern inne sedan så började jag spela också. Det är helt klart brorsans förtjänst att jag är ishockeyspelare idag, säger han.

Läs hela artikeln

***

Henrik Larsson i Karlskoga minns fortfarande när han var liten knatte i Nobelhallen. Nu är han själv en av idolerna på isen.

– Det är klart att man lever någon form av dröm. När man stod där som knatte var det svårt att veta hur långt man skulle nå, men jag har alltid velat spela i BIK, så är det ju, säger han.

Läs hela artikeln

***

Jordan Rowley i Vita Hästen är uppvuxen i hockeymetropolen Edmonton. En stor kontrast mot Norrköping.

– Ja, det är otroligt stort hemma. Alla har någon form av koppling till ishockeyn. Det är den största sporten, säger han.

Läs hela artikeln

***

Fredric Weigel i Södertälje lirade alltid landhockey på gatan, och det var givet vem han skulle vara.

– När vi spelade på gatan hemma så var jag alltid Peter Forsberg. Försökte göra hans finter, säger han.

Läs hela artikeln

***

Patrik Karlkvist i MODO var inte en av alla knattar som började lira i två-treårsåldern. Han var nio när han började.

– Det är klart att jag låg efter när jag började, det ska jag inte sticka under stol med. Samtidigt hade jag ganska mycket bolltalang och det var egentligen bara skridskoåkningen som jag behövde komma ikapp i. Det var ändå ganska basic, det gick hyfsat fort ändå, säger han.

Läs hela artikeln

***

Jonas Johansson i Almtuna har alltid velat vara målvakt och idolen som ung var Ed Belfour i NHL.

– Han hade en örn på masken och jag hade honom på en stor plansch i mitt rum. Jag visste inte så mycket om honom egentligen, men jag gillade honom för den tuffa masken, säger han.

Läs hela artikeln

***

Filip Owesson i Tingsryd är idag en av hemmafavoriterna i Nelson Garden Arena. Men som ung var han ingen stor stjärna.

– Men jag tror jag haft fördel av att ligga bakom de bästa, jag har fått kämpa lite mer än alla andra. Tränat lite mer, säger han.

Läs hela artikeln

***

Brorsan Victor Lindelöf är välbetalt fotbollsproffs och finns med i landslaget, men för Alexander Lindelöf i Västerås var det inget snack när han skulle välja sport.

– Det var mycket som lockade med hockeyn. Tempot och farten i matcherna, polarna i omklädningsrummet. Hockeyn har alltid haft stor del i mitt liv, det var den miljön jag trivdes bäst i, säger han.

Läs hela artikeln

***

Lucas Sandström i Björklöven är brorson till legendaren Tomas Sandström - och han önskar också att han varit lite äldre under besöken på andra sidan Atlanten.

– Jag tyckte det var roligt att åka dit och se honom men samtidigt så var jag inte tillräckligt gammal för att förstå hur stort det var och uppfatta hur bra Tomas faktiskt var, säger han.

Läs hela artikeln

***

Jeremy Boyce i Timrå berättat att ett mejl varit nyckeln i hans karriär. På eget initiativ tog han kontakt med Timrå där han spelar än idag, och han menar att det inte kunde ha blivit bättre.

– Det känns inte så. Jag hade kanske inte fått samma möjligheter att få vara med om en del saker jag varit med om om jag gjort något annat val. Det var menat på något sätt, säger han.

Läs hela artikeln

***

Emil Sandin i Pantern valde att ta en timeout från hockeyn för att ha ett vanligt jobb. Men nu är han tillbaka igen.

– Innerst inne så har jag alltid älskat hockey. Det gjorde jag när jag la av också, men just då ville jag bara inte. Timeouten var bra för mig. Jag älskar att träna och tävla men var less, breaket gjorde att jag fick tillbaka gnistan, säger han.

Läs hela artikeln

***

Ludvig Elvenes i Mora kommer från en riktig hockeyfamilj, men han menar att han aldrig känt press hemifrån.

– Pappa har varit tydlig med att vi ska få göra vad vi vill. Han tvingar inte fram något. Men han tycker det är jätteskoj att jag och min lillebror spelar och att det går bra, säger han.

Läs hela artikeln