IK Oskarshamn värvar slovakisk stortalang

15 maj 2017 14:25

Den senaste i raden att stärka upp truppen är unge backen slovaken Martin Fehérváry, som omnämns som en av Slovakiens absolut största talanger just nu. Kontraktet med Martin är skrivet på två år och Martin lånas in från Malmö Redhawks under den första säsongen.


Han är född 1999 och fyller 18 år först i början av oktober. Men meritlistan kan göras lång, trots det. Han debuterade U18-landslaget redan som 15-åring säsongen 2014/2015. Sedan dess har han hunnit med en flytt till Malmö Redhawks i tre säsonger, två U18-VM, ett JVM och 13 SHL-matcher. Nu är backen Martin Fehérváry klar för IK Oskarshamn, med ett kontrakt skrivet på två år.

Det känns jättespännande att få komma till Oskarshamn och till ett lag som tror mycket på mig. Jag känner mig redo för seniorhockeyn och både sportchefen och huvudtränaren tror mycket på mig, så detta kändes som ett perfekt steg, säger Martin Fehérváry.

Oskarshamns sportchef Per Kentää säger såhär om nyförvärvet.

Martin har sina uppsidor i det defensiva spelet. Han är en råtalang och både jag och Björn är övertygade om att han kan göra avtryck i HockeyAllsvenskan redan den kommande säsongen, säger sportchef Per Kenttä.

Att få chansen att ta sig in i seniorhockeyn var viktigt för 17-åringen. Det är där kan känner att han ska ta nästa steg i karriären. IK Oskarshamns huvudtränare Björn Hellkvist såg dessutom till att han blev Malmö Redhawks yngste SHL-spelaren någonsin med 16 år och tre månader när han A-lagsdebuterade i januari 2016.
– Det var en häftig upplevelse att få komma upp och känna på det så tidigt. Björn betydde mycket för mig den säsongen och jag är säker på att han kan hjälpa mig ytterligare de här två åren, säger Fehérváry.