Troja/Ljungby och Södertälje klara för HockeyAllsvenskan

16 april 2017 18:17

Efter stor dramatik i den sista omgången i kvalet till HockeyAllsvenskan står det nu klart att Södertälje och Troja/Ljungby är de två lag som spelar i serien nästkommande säsong.


Inför söndagens sista omgång i kvalet till HockeyAllsvenskan stod det mellan Södertälje, Troja/Ljungby och Kristianstad om de två platserna. Det skulle också bjudas på en hel del dramatik innan det stod klart att Södertälje och Troja/Ljungby spelar i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Med bara sekunder kvar tappade Kristianstad sin 1-0-ledning mot Västerås och föll sedan i förlängningen. Det hade i slutändan inte spelat någon roll då Troja/Ljungbys Niclas Lehmann frälste de 3171 personerna på läktaren i Ljungby Arena när han skickade in 5-4 mot Huddinge med 32 sekunder kvar att spela. Målet innebär att Troja/Ljungby blir tvåa i kvalet på 21 poäng, en poäng bakom Södertälje som alltså spelar kvar i HockeyAllsvenskan. Hos smålandsklubben ledde forwarden Johan Andersson laget genom kvalet med sex mål, åtta assist och 14 poäng. I dagens avgörande match mot Huddinge stod 33-åringen för 1+2.

Smålandsklubben Troja, som fostrat flera stora spelare, är alltså tillbaka i HockeyAllsvenskan efter uttåget säsongen 2013/2014 och sejouren i HockeyEttan blev treårig.

Sedan tidigare stod det klart att Västerås åker ur HockeyAllsvenskan och de får tillsammans med Kristianstad, Visby/Roma och Huddinge ta nya tag nästa säsong.

Kvällens resultat:

Troja/Ljungby-Huddinge 5-4
Västerås-Kristianstad 2-1 ÖT
Södertälje-Visby/Roma 3-1