Västerås tog välbehövlig seger mot Oskarshamn

10 januari 2017 21:30

Tabelljumbon Västerås är i akut poängbehov och på tisdagen kunde det hårt prövade laget räkna in två poäng i alla fall. Detta efter att Lukas Zetterberg spelat en huvudroll.


Det var tydligt att det var två lag som söker efter formen som möttes. En trevande förstaperiod innehöll totalt endast sju skott på mål.

Vi skulle sedan få se två riktiga rivstarter av de andra två perioderna under ordinarie tid. I Oskarshamn spelar mål- och poängkungen Manuel Ågren och han slog till redan efter 30 sekunder av den andra perioden. Oskarshamn i ledningen och det lag som hade det mesta av spelet i mittakten.

I tredje var det ombytta roller, och då gick det dessutom ännu snabbare. Lukas Zetterberg assisterade Hampus Larsson som satte sitt andra mål för säsongen och det var kvitterat.

Ställningskrig var bara förnamnet, Västerås i akut poängbehov och Oskarshamn som med fyra raka förluster halkat efter i tabellen i jakten på en kvalplats.

Gästerna fick en gyllene möjlighet i slutet av den tredje perioden när de fick spela fem mot fyra, dock utan att lyckas sätta dit pucken.

Förlängningen blev mållös och straffläggningen blev en duell mellan Lukas Zetterberg och Manuel Ågren. De inledde straffläggningen med att sätta sina straffar och när lagen sedan missat två var fick de chansen igen. Ågren började med att missa sin innan Zetterberg hittade rätt igen. Västerås fick därmed jubla efter två välbehövliga poäng.

Matchstatistik: Västerås-Oskarshamn 2-1 STR

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.