Helber: "Jag hoppas på en bättre tippning i år"

11 september 2017 17:00

C More-profilen Mike Helbers tips på upptakten ifjol blev en snackis. Nu har han tippat HockeyAllsvenskan igen - och hoppas på bättre träffsäkerhet.


Mike Helber tippade Karlskoga och Västervik sist i HockeyAllsvenskan ifjol, det slutade med att Karlskoga blev tvåa och Västervik trea i serien. Samtidigt tippades MODO som två, och blev tredje sist.

Något som är talande för oförutsägbarheten i HockeyAllsvenskan.

Inför i år har Mike Helber gett sig på att tippa serien igen.

– Jag har inte gjort några bra tippningar hittills så jag hoppas att det blir bättre i år, säger Mike Helber.

– Det är ruskigt svårt att tippa. Det händer mycket under resans gång, både med utvecklingen hos spelare och med nyförvärv, men så är det.

I årets tips har Mike Helber placerat Leksand och AIK som etta och tvåa, med MODO och Pantern precis bakom.

– Leksand är ett bättre lag än man var för 365 dagar sedan och har fått behålla både unga och rutinerade spelare. Plus kryddat med målvakten Tex Williamsson. AIK har landat de två bästa nyförvärven i Éric Castonguay och Anton Holm, de kommer vara ett topplag, säger Helber.

– MODO har skaffat ett års erfarenhet och vet nu vad HockeyAllsvenskan går ut på. De har kryddat med Martin Röymark och några bra spelare till. Pantern är ett stabilt lag med rutin, som plockat in Olle Liss som kanske är ligans främsta skytt.

I botten placeras Troja-Ljungby och Almtuna.

– Troja sägs ha en fantastisk kemi och har som många andra nykomlingar hållit ihop laget, men jag tycker inte att nyförvärven är några som lyfter laget. Dessutom har målvakten Robin Johansson varit sjuk och viktigaste forwarden Johan "Bois" Andersson är gipsad, att ha två av sina bästa utan optimala förutsättningar inför säsongen talar inte för dem, säger Helber.

– Almtuna är laget med minst erfarenhet. Ifjol hade de dålig kemi, men Marcus Ragnarsson svarade bra på det nu med att man har en helt annan stämning i laget. De har också två orutinerade målvakter. Någon kan blomma ut, men de har inte bästa försvaret framför sig.

Även Vita Hästen och Timrå tippas få slåss i botten.

– Vita Hästen är varannandagshockey för mig. De har talang i flera spelare, men jag vet inte vem som ska driva laget nu när Henrik Bankelius valt att sluta. Med Timrå har jag stuckit ut hakan lite, de har ett ungt lag som kommer att få slita hårt... och jag vet inte vem som ska göra målen.