Matchguide: SHL-lånen i fokus inför toppmötet

11 januari 2017 10:00

Skador har fått Västervik att plocka in Linköpingsduon Jonathan Rodensjö och Petter Hansson på lån. Spelarna finns med när tabellfyran ställs mot femman och uppstickaren Pantern - ett viktigt toppmöte.


Match:
11/1 19.00 Västervik-Pantern, Plivit Trade Hallen

Sändning:
cmore.se

Underdogen Pantern fortsätter att utmana i tabelltoppen. Efter en mindre formsvacka har Malmölaget dessutom hittat rätt i resultaten, med fyra vinster på de fem senaste matcherna.

I lördags satte Pantern punkt för matchveckan genom att 2-1-besegra Västerås efter straffar. Vinsten gör att skåningarna placerar sig som fyra i HockeyAllsvenskan, endast en poäng efter Västervik på platsen ovanför. Just nykomlingen är det motstånd som väntar för Pantern ikväll.

– Vi har alltid haft svårt där även då vi lirade i AllEttan och tidigare. Vi kom väl undan där sist med blotta förskräckelsen, förlorade i overtime och det gjorde vi här hemma också, säger Joakim Tillgren till Panterns hemsida inför matchen.

Sportchefen är välbekant med Västervik som motståndare. Säsongens två tidigare möten har båda slutat med Västerviksseger, via 3-2 efter straffar respektive förlängning.

– Det är ett svårspelat lag. De är faktiskt väldigt skickliga och har en hel del vassa spelare. Det kommer säkert att bli en tuff match idag också, menar Tillgren.

Mötet blir viktigt sett till tabellen, där Pantern vid seger kan ta steget förbi. Skåningarna imponerar stort så här långt in på säsongen. Ändå finns det förbättringsområden i spelet, något som Joakim Tillgren är medveten om.

– Vi vill ju spela offensivt med mycket fart och då kommer det ibland lite misstag, då oftast i mittzon. Men vi jobbar på det. Vi slänger bort lite onödiga puckar emellanåt, men det är sådant som vi arbetar med.

Samtidigt som Pantern vunnit fyra av fem matcher på slutet har Västervik en tyngre formkurva. Faktum är att laget förlorat fyra matcher i följd, där Vita Hästen blev senast att besegra nykomlingen i lördags (4-5 efter förlängning). Till mötet med Pantern har Västervik stärkt upp truppen med dubbelt SHL-lån. Ny in i truppen är bland annat Linköpings succédebutant från förra veckan - Jonathan Rodensjö.

– Det blir en tuff match mot Pantern, då det är två lag som ligger i toppen av tabellen. Det ska bli kul att prova på HockeyAllsvensk hockey, säger Rodensjö till den egna hemsidan.

Läget i lagen:

I helgens förlustmatch fick Västervik skador på både Oskar Drugge och Conny Strömberg. För att täcka upp har nykomlingen hämtat in Linköpingsduon Petter Hansson och Jonathan Rodensjö på lån. Vid sidan av Drugge och Strömberg saknas även Mats Josten Fröshaug, som fortfarande går avstängd.

Även Pantern har vänt sig till SHL för att värva nytt blod. HV71:s Jacob Cederholm är klar för en utlåning som sträcker sig över resterande säsong, men backen finns inte tillgänglig ikväll. Erik Nyström har gått magsjuk och är inte fullt återställd ännu.

Notera att:
* Västervik är målglada och producerar tredje flest mål i serien - 93.
* Mellan Panternstolparna återfinns däremot Tex Williamsson, trea i målvaktsligan med 93,93 %.
* Pantern toppar statistiken över flest gjorda mål i numerärt underläge - 6.

Läs också:
Västerviks hemsida inför matchen
Panterns hemsida inför matchen