Vägen mot HockeyAllsvenskan - Kvalserien

20 mars 2017 15:00

Vägen har varit lång för de fyra lag som nu nått fram till säsongens stora mål. Huddinge, Troja/Ljungby, Kristianstad och Visby/Roma är nu klara för kvalserien och jagar tillsammans med Västerås och Södertälje spel i HockeyAllsvenskan.


Under föregående vecka avslutades playoffspelet i HockeyEttan. Från det tredje och avslutande steget avancerade Kristianstad, Visby/Roma och Troja/Ljungby efter vinster i respektive matchserie.

Trion gör därmed sällskap med tidigare klara Huddinge i kvalserien. Där kliver även den HockeyAllsvenska bottenduon Södertälje och Västerås in.

De sex lagen kommer nu att göra upp om två platser i nästa säsongs HockeyAllsvenska. Det sker genom en kvalserie, som tar sin start på torsdag kväll.

Kvalserien:

Västerås (13:e i HockeyAllsvenskan)

Södertälje (14:e i HockeyAllsvenskan)

Huddinge (Vinnare HockeyEttan Finalen)

Troja/Ljungby (Vinnare PlayOff 3)

Kristianstad (Vinnare PlayOff 3)

Visby/Roma (Vinnare PlayOff 3)

Så spelas kvalserien:

Serien spelas som en rak dubbelserie, med andra ord ställs samtliga lag mot varandra vid två tillfällen. De sex lagen spelar totalt tio omgångar och har fem hemma- respektive fem bortamatcher.

Speldatum för kvalserien är 23:e, 25:e, 28:e och 30:e mars samt 1:a, 2:a, 5:e, 8:e, 11:e, 13:e och 16:e april. Lag 1-2 avancerar till HockeyAllsvenskan 2017/18, lag 3-6 spelar nästkommande säsong i HockeyEttan.

Läs hela spelschemat med samtliga starttider här.