MODO värvar från SHL-klubb

18 april 2017 13:41

På tisdagen presenterade MODO en ny spelare inför kommande säsong. Spelaren i fråga värvas från Malmö Redhawks i SHL och har sedan tidigare gjort två säsonger i Örnsköldsviksklubben.


MODO:s senaste nyförvärv heter Magnus Häggström. Den 30-årige forwarden kommer närmast från Malmö i SHL där han varit hemmahörande de sex senaste säsongerna. För MODO-fansen är Häggström dock ett bekant ansikte då han gjort över 100 SHL-matcher för klubben sedan tidigare.

– Tanken har slagit mig under några år om att någon gång spela igen i MODO Hockey och nu när chansen kom så är jag väldigt glad. Jag har trivts bra i Skåne men nu flyttar vi norrut vilket ska bli väldigt roligt, sa Magnus Häggström i MODO Channels direktsändning under tisdagen och fortsatte:

– Jag har följt MODO och deras matcher och det blir nu roligt att vara med under en längre period där jag hoppas kunna göra samma resa som med Malmö från placeringen i HockeyAllsvenskan till en semifinal i SHL, avslutar han.

Kontraktet mellan klubben och Häggström är skrivet över de tre kommande säsongerna och MODO:s nyblivne sportchef Michael Sundlöv är nöjd med sin senaste rekrytering.

– Det är en kille med starkt anknytning till både MODO Hockey och Örnsköldsvik som nu återvänder. Magnus Häggström har erfarenhet från både SHL och HockeyAllsvenskan och kommer att bidra över hela isen då han är en allsidig spelare. Han kommer även att vara en ledare i gruppen, säger han.