AIK kvitterade matchserien - avgörande väntar på måndag

18 mars 2017 18:11

Numerära överlägen och Michael Lindqvist avgjorde till AIK:s fördel när Play Off 2 spelades i Stockholm på lördagseftermiddagen.


AIK startade stabilt och släppte inte in Karlskoga i matchen. Nicklas Heinerö inledde målskyttet redan i den fjärde minuten, målet kom i numerärt överläge. I samma spelform utökade Michael Lindqvist till 2-0 med några minuter kvar av perioden och halvvägs in i den tredje var det dags igen. Michael Lindqvist satte 3-0 med en man mer på banan. Det var inte så att AIK hade mängder av chanser i numerärt överläge, utan hade så långt i matchen haft riktigt god utdelning, tre mål på fyra numerära överlägen.

Tidigt i den tredje tände Theodor Lennström ett visst hopp när han reducerade men närmare än så kom inte gästerna. 7394 personer på läktarna fick i den trettonde minuten se Jesper Bratt fastställa slutresultatet 4-1 till hemmalaget.

AIK vann också skottstatistiken med hela 44-25 och har nu kvitterat matchserien. En direkt avgörande match spelas i Karlskoga på måndag klockan 19:00.

Matchstatistik: AIK-Karlskoga 4-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.