Forsberg kliver in i Västerviksbåset: "En härlig utmaning"

18 april 2017 17:00

De många tränarförändringarna i HockeyAllsvenskan fortsätter. Nu har även Västervik gjort klart med en lösning - in kliver Roger Forsberg.


Efter att ha lyft Västervik från division 2 till HockeyAllsvenskans toppskikt gav sig Mattias Karlin iväg på nya utmaningar. Tränaren skrev för en dryg vecka sedan på för den färska SHL-klubben Mora, något som lämnade Västervik utan tränare. Nu är ersättaren presenterad och Roger Forsberg tar över succélaget.

– Det kändes redan efter vårt tredje samtal att kemin mellan oss klickade i. Roger står för den typen av hockey som vi vill att Västerviks IK ska spela, berättar Tomas Lind för Västerviks hemsida.

Sportchefen Lind har kommit överens med Forsberg om ett tvåårigt avtal. 51-åringen lämnade under våren Timrå efter tre säsonger. Där imponerade Forsberg på Västerviksledningen, som vill se tränaren ta med sin spelidé till sin nya klubb.

– Det blir en härlig utmaning att komma till Västervik som hade en riktig succésäsong i HockeyAllsvenskan. Jag vill försöka få till en likvärdig säsong igen och ser det som tuff utmaning. Jag vill också medverka till att utveckla Västerviks spel i positiv riktning, säger Roger Forsberg.