Gudmundsson: "Ska bli bättre än förra året"

5 juli 2017 09:00

Ifjol slog sig Almtuna in bland de åtta främsta i HockeyAllsvenskan, och slogs sedan för att nå ett direktkval till SHL. Då räckte det inte hela vägen, men målsättningen är minst lika hög till nästa säsong.


Till kommande säsongen har Marcus Ragnarsson fått en kompanjon vid sin sida på tränarbänken. Martin Gudmundsson, som ifjol var assisterande tränare, har klättrat hela vägen från Almtunas juniorlag till att nu vara en av två ledare i seniorlaget. Gudmundsson och Almtuna siktar också högt. Man vill bli bättre än vad facit blev ifjol med en åttondeplats i tabellen och sedan respass i slutspelsserien.

– Vi siktar på en bättre placering än förra året, men det är såklart svårt att förutspå det sportsliga, säger han, innan han kommer in på vilka spelare i årets Almtuna som är värda att hålla lite extra uppsikt över.

– Våra två transatlanter, Luke Pither och David Vallorani är två spännande spelare som producerade över 130 poäng tillsammans i Brampton Beast förra säsongen. Båda är taggade till tusen och ansluter till truppen i augusti.

Längre intervjuer med dessa båda finns att läsa på Almtunas hemsida.

Men förutom spelarna som ansluter i augusti så finns det en hel del spelare som redan är på plats. Fullt redo för att träna ihop sig så bra som möjligt för att vara redo när säsongen sedan startar i höst.

– Vi har ett nytt upplägg på fyssidan där Muskelcentrum går in och styr om. Fysen är väldigt hockeyspecifik där man tränar mycket på ett ben som exempel. Träningen på isen sköter tränarna och spelarna kommer träna dubbla pass fram till seriestart.