Owesson: "Hela byn andas hockey"

8 augusti 2017 15:30

Filip Owesson påbörjar nu sin elfte säsong i Tingsryd och har sammanlagt över 400 matcher i den grönvitatröjan. "Jag ser ingen anledning att spela någon annanstans på den här nivån", säger Filip till hockeyallsvenskan.se.


Det har varit lite "sommarlov" för samtliga lag i hockeysverige men nu är det dags att komma in i rutiner och ishallar. Tingsryd var ett av lagen som var först med att gå på is. Redan den 31 juli skrinnade a-laget ut på isen i Nelson Garden Arena inför förväntansfulla fans. Men en spelare saknades, nummer 81, Filip Owesson fick stå äver de första träningarna på grund av sjukdom. Men nu är han frisk och kry och har hunnit känna på grejerna.

– Det är alltid lite stelt första veckorna med jobbigare träningar och skridskorna brukar vara jobbiga att komma in i. Men det känns kul att vara igång igen, säger Filip Owesson.

Tingsryd startar sin säsong nu på fredag med en förberedande match hemma mot Rögle.

– Det ska bli kul, att det är ett SHL-lag första matchen hemma ser jag fram emot jättemycket. Sen är det omöjligt att säga hur det kommer gå, men det ska bli spännande, berättar Filip.

Filip Owesson är 25 år och född och uppvuxen i Tingsryd. Där har han också blivit kvar mycket för att han trivs, både på och utanför isen. Han gör nu sin elfte säsong för klubben och kan idag inte tänka sig att spela någon annanstans.

– Hela byn andas hockey, konstaterar Filip.

Säsongen 2011/2012 gjorde forwarden debut i a-laget och sen dess har det bara rullat på. 25-åringen har varit klubben trogen och hängt med både upp och ner i olika divisioner.

– Jag har spelat både i Allsvenskan och Division 1, det har alltid passat bra och jag har trivts bra. Beroende vilken nivå vi spelat på så har det passat in i min utveckling, säger Owesson och fortsätter;

– Jag ser ingen anledning att spela någon annanstans på den här nivån. Det är klart att man vill spela på så hög nivå som möjligt, man får inte bli nöjd!

De senaste två säsongerna har Tingsryd inte haft någon uttalad målsättning för laget, inte mer än att ta en match i taget och prestera bra varje match och varje dag. Den här säsongen är inget undantag.

– Sen är det klart att man vill spela ett positivt playoff, det vill ju alla lag.

Filip Owessons egna målsättning då? Jo, det är att göra en så bra säsong som möjligt. Forwarden är själv nöjd med sina två senaste säsonger i HockeyAllsvenskan och är sugen på att göra en ännu bättre säsong 2017/2018. Men om det betyder att göra si eller så många poäng är oväsentligt för 25-åringen.

– Jag vill vara med och bidra till laget och försöka ta ett steg till och i framtiden vara redo för ytterligare ett steg i karriären, avslutar Tingsrydssonen.