Ny styrelse i HockeyAllsvenskan inleder utvecklingsarbete

11 september 2017 17:15

HockeyAllsvenskans ägare, vilka är samma som lagen i ligan, har enhälligt beslutat att ta nästa steg i utvecklingen av HockeyAllsvenskan.


Som ett led i detta arbeta genomfördes på årsstämman förändringar i styrelsen. Håkan Svensson ordförande i AIK Ishockeyförening blir ny ordförande i AHF HockeyAllsvenskan AB.

”HockeyAllsvenskan är den viktigaste hockeyligan i Sverige. Ligan är tillväxtgeneratorn i svensk ishockey och bryggan mellan amatör och proffs. Ligan har en avgörande roll för svensk hockeys framtid och mycket stort marknadsvärde som produkt.” Säger Håkan Svensson.

I övrigt kommer den nya styrelsen bestå utav Åke Norström - ordförande Leksands IF, Yvonne Anglesjö - ordförande Vita Hästen samt Magnus Nilsson - föreningsutvecklare Västervik IK. Sedan tidigare finns även Mikael Salomonsson - ordförande i IF Björklöven, Torsten Yngvesson - klubbchef BIK Karlskoga samt Magnus Berglund.

Ägarna har uppdragit åt den nya styrelsen att utarbeta ett förslag till ägardirektiv, målsättning och positionering av HockeyAllsvenskan som sedan skall godkännas av ägarna.