Vägen mot HockeyAllsvenskan - PlayOff 2 och HockeyEttan Finalen

8 mars 2017 17:30

Med HockeyAllsvenskan slutspelad är Södertälje och Västerås klara för negativt kvalspel. Samtidigt pågår kampen för att utse kvalmotståndarna och inför HockeyEttan Finalen och PlayOff 2 listar redaktionen duellerna hos lagen som jagar uppåt.


Playoffspelet går vidare i HockeyEttan. Efter att den första rundan klarats av har Väsby, Piteå, Asplöven, Vimmerby, Kallinge/Ronneby och Nybro har avancerat vidare till PlayOff 2. Där kliver lag 2-3 i AllEttorna in och gör sällskap, något som betyder fem matchserier som alla startar imorgon torsdag.

Men redan ikväll river HockeyEttan Finalen igång mellan de båda AllEttanvinnarna. Troja/Ljungby ställs mot Huddinge, en direkt kamp om en plats i kvalserien mot HockeyAllsvenskan.

Totalt består HockeyEttans playoffsteg av tre steg. Slutligen kommer fyra lag att återstå och dessa har då kvalificerat sig för kvalserien till HockeyAllsvenskan, där de två HockeyAllsvenska lagen Västerås och Södertälje väntar.

HockeyEttan Finalen:

Troja/Ljungby - Huddinge

Så spelas HockeyEttan Finalen:

Matchserien avgörs över bäst av tre matcher. Det bästa placerade laget i vårserien står med hemmafördel (Troja/Ljungby), men det är det sämst placerade laget som börjar hemma (Huddinge).

Speldatum för HockeyEttan Finalen är 8:e, 10:e och eventuellt 11:e mars. Vinnaren avancerar vidare till kvalserien till HockeyAllsvenskan, förloraren kliver in i PlayOff 3.

PlayOff 2:

Kristianstad - Nybro

Mariestad - Asplöven

Visby/Roma - Kallinge/Ronneby

Sundsvall - Vimmerby

Väsby - Piteå

Så spelas PlayOff 2:

Samtliga matchserier avgörs över bäst av tre matcher. Det bäst placerade laget i vårserien står med hemmafördel, men det är det sämst placerade laget som börjar hemma.

Speldatum för PlayOff 2 är 9:e, 11:e och eventuellt 12:e mars. Vinnarna avancerar vidare till PlayOff 3, förlorarna har spelat färdigt.