Matchguide: AIK på Hovet - ställs åter mot Kruse

18 mars 2017 10:00

En rivstart och två tidiga mål gav Karlskoga segern i torsdags - nu ligger pressen på AIK. Laget är piskat att vinna hemma på Hovet idag, där Karlskoga åter placerar Emil Kruse mellan stolparna.


Match:
18/3 16.00 AIK-Karlskoga, Hovet

Sändning:
C More Hockey, cmore.se

Bollen ligger hos AIK efter det första Playoffmötet. Stockholmslaget är pressat till vinst idag, sedan Karlskoga tagit hem torsdagens fight i Nobelhallen. Värmlänningarna klev ut ruskigt laddade och ledde redan efter tre minuter med två mål. Segern landade vid 4-1, ett riktigt styrkebesked.

– Vi kom ut riktigt starkt i den första perioden, sedan tog AIK över lite i den andra när vi började att chansa vid linjerna. De hade några farliga lägen, som tur är hade vi en riktigt bra Kruse i målet, summerar Carl Persson vinsten för Karlskogas hemsida.

Det inledande målet gjordes av Persson själv, men den stora hjälten återfanns mellan stolparna. Med Andrew Engelage borta fick Emil Kruse chansen från start och målvakten svarade för en fantastisk prestation. Det gör att Karlskoga leder med 1-0 i matcher och idag kan laget säkra en plats i direktkvalet.

– Vi tar en match i taget, men självklart går vi för att avgöra. Det kommer att bli tufft men vi har absolut en god möjlighet, kommenterar Persson.

Karlskoga vill alltså stänga igen playoffserien, medan AIK siktar på att pressa fram ett tredje möte. Stockholmslaget vill revanschera sig från kallduschen i torsdags och jagar idag en vinst. Till sin hjälp kommer AIK att ha ett gungande Hovet.

– Vi vet att det kommer bli en otrolig inramning. Det är något som vi spelare uppskattar enormt mycket. Jag har hört om fullsatt, det hoppas jag verkligen på och det ska bli häftigt, säger Stefan Johansson via AIK:s hemsida.

– Vi vet att vi är starka här på Hovet, inte minst med publiken i ryggen. Vi kan göra otroligt bra matcher då och vi måste studsa tillbaka till gammal god form.

Läget i lagen:

AIK kommer till spel utan Fredrik Karlström, det bekräftar klubben via sin hemsida. I övrigt uppges samtliga spelare vara tillgängliga.

Viktor Lang är redo för match hos Karlskoga, som dock saknar tre pjäser. Det handlar om långtidsskadade Jonas Karlsson och Axel Lindström, samt målvakten Andrew Engelage. Det betyder att torsdagens huvudfigur Emil Kruse startar på nytt.

Notera att:
* Karlskogas Theodor Lennström och Henrik Larsson hade båda två assist var i torsdagens vinst.
* Linus Lundin hade en tung kväll i AIK-målet senast. Målvakten släppte in tre av de sju skott som han fick emot sig.
* Bättre gick det för Emil Kruse, som fick chansen och tog den med 39 räddningar.

Läs också:
AIK:s hemsida inför matchen
Karlskogas hemsida inför matchen