Stabil back klar för Södertälje

2 augusti 2017 19:00

En defensiv back på 193 cm, 105 kilo och med 592 NHL-matcher i bagaget skriver ett treårskontrakt med Södertälje. Detta innebär att Södertälje stänger backsidan och har en komplett trupp till säsongen 2017/2018.


Efter 12 år i NHL och en kortare sejour i SHL förra säsongen har nu Nicklas Grossmann skrivit på ett kontrakt med Södertälje som sträcker sig över tre år. 32-åringen har representerat bland annat Dallas Stars, Philadelphia Flyers och Arizona Coyotes och har sammanlagt 592 NHL-matcher i bagaget. Förra säsongen spelade Grossmann i SHL och Örebro.

– Som spelare har väl lite mitt signum varit i alla år att jag är en defensivt lagd back. Jag briljerar inte med så mycket häftiga dragningar och mycket mål, men försöker sköta defensiven bra och vara jobbig att spela mot. Det är så jag varit framgångsrik i karriären i NHL, det är det som har fungerat och det är det jag är bra på. Sedan vill man såklart alltid utvecklas och kunna bidra på andra bitar också, säger Nicklas Grossmann till klubbens hemsida.

Men 32-åringen meddelar att han inte är i SSK för att varva ner.

– Jag är ärlig mot mig själv, jag kommer inte hålla på och åka runt på halvfart. Så kan jag inte spela heller för att vara bra, så det finns bara ett läge för mig och det är hårt jobb.

I och med värvningen av Nicklas Grossmann stänger SSK även backsidan och har därmed en komplett trupp. Klubbdirektören Mats Pernhem säger såhär om backsituationen i klubben:

– Vi kommer att låta den åttonde backplatsen vara öppen för juniorer att slåss om. Vi har tillräckligt med rutin i backuppsättningen och även många backar som behöver mycket istid. Samtidigt är det en bra chans för våra juniorer, våra kommande stjärnor ska självklart ha möjligheter att utvecklas i och tillsammans med a-laget.