Referee Showcase genomförs för första gången

21 april 2017 09:00

Den 21:e maj genomför Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med SHL och HockeyAllsvenskan för första gången ett så kallat ”Referee Showcase”.


Referee Showcase är ett mötes- och testtillfälle för dels Förbundsdomare som i dag dömer HockeyEttan och J20 Superelit samt för spelare som varit aktiva på en hög nationell nivå och som nu önskar att bli domare. Under dagen kommer dels respektive liga att presentera sig och sitt arbete med domarverksamheten samt de krav och förväntningar som finns för domare som vill verka på yttersta elitnivå. Deltagarna kommer även få möjligheten till personliga möten med respektive ansvariga samt att få genomföra olika fysiska tester som är mer djupgående än de tester som genomförs under Ishockeyförbundets ordinarie utbildningstillfällen.

– Referee Showcase är verkligen något vi saknat under flera år, att skapa ytterligare ett tävlingsmoment för våra domare är en nyckel för att fortsätta den positiva utvecklingen av framtidens elitdomare även möjligheten till personliga möten på ett tidigt stadium mellan ansvariga i respektive liga samt våra domare som kommer upp underifrån skapar en större förståelse för vad som krävs samt synliggör individernas olika sidor både på isen samt på sidan av isen, säger Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

"Tillfälle att träffa framtidens domare"

Även Tomas Thorsbrink på HockeyAllsvenskan ser stora fördelar med mötes- och testtillfället.

– Ett fantastiskt tillfälle för oss att få träffa framtidens HockeyAllsvenska huvuddomare och linjemän. Ett bra möjlighet där vi samlar både toppen av HockeyEttandomarna samt de spelare som nu vill fortsätta sin hockeykarriär som domare. Det kommer att bli en tuff dag så det gäller att alla kommer väl förberedda både mentalt och fysisk.