Pär Edblom tvingas avsluta karriären

13 september 2017 09:45
Fredrik Skog, Pic-Agency
Daniel Eriksson, Pic-Agency
Pic-Agency
Oliver Szabo, Pic-Agency

Pär Edblom, en stark profil i HockeyAllsvenskan under många säsonger, har meddelat att han tvingas avsluta karriären på grund av skada.


Det var den 29 september ifjol som Pär Edblom drabbades av en ögonskada som ödelade hela säsongen. Nu berättar MODO-centern för hockeysverige.se att han till följd av skadan tvingas avsluta karriären.

– Jag har opererats sju gånger och har försökt på alla sätt och vis att få ordning på ögat, men skadan är där den är och det påverkar ganska mycket. Synen är dålig och i stort sett helt borta på det skadade ögat, så det är en ganska stor omställning vad det gäller den biten, säger 32-åringen till hockeysverige.se.

– Jag kommer inte kunna spela hockey igen. Jag är rekommenderad av läkarna att inte göra det eftersom risken för kraftiga smällar är så pass stor och det skulle göra så att skadan förvärras.

Pär Edblom har under lång tid varit en stor profil i HockeyAllsvenskan.

Han har hunnit spela 356 matcher och göra 229 poäng i Oskarshamn, Troja-Ljungby, Örebro, Leksand, Södertälje, Björklöven och MODO. Våren 2013 var han med när Leksand avancerade till SHL.

Under våren har HockeyAllsvenska profiler som Stefan Öhman, Alexander Sundström, Daniel Wessner, Jonas "Sill" Karlsson, Byron Ritchie, Per-Åge Skröder, Johan Björk, Markus Gunnarsson och Henrik Bankeliius också meddelat att de avslutar sina karriärer.