Hellgren: "Man gör det man ska för att vinna!"

3 augusti 2017 17:00

Jens Hellgren går från AIK till Vita Hästen inför den kommande säsongen. När hockeyallsvenskan.se når honom via telefon är han mitt i ett flyttkartongskaos, och har endast hunnit bekanta sig med vägen mellan lägenheten och ishallen i den nya staden.


Den 28-åriga backen spenderade sina ungdomsår på västkusten och i Frölundas organisation mellan 2004-2008. Under den tiden spelade Vita Hästens nuvarande huvudtränare Jonas Johnson i Frölundas a-lag, något som visade sig ha stor betydelse drygt 10 år senare.

Jonas Johnson ville gärna ha mig och var intresserad. Han visste vem jag var sedan jag var junior i Frölunda och han spelade i a-laget. Det kändes bra helt enkelt, och det var det som vägde över.

Sommaren beskriver Hellgren som bra, han har tränat själv under hela sommaren och flyttlasset gick till Norrköping i söndags. Han har även hunnit med att träffa grabbarna i "Stallet".

– Vi har haft två träningspass med lite tester och känt på utrustningen på is.

Och på tal om is, ni har ispremiär ikväll hur känns det?

– Det ska bli kul, det är det man går och väntar på hela sommaren att få köra igång, så det känns bra!

Björbosonen beskriver sig själv som en allroundback som är lite mer defensiv.

– Jag är bra på skridskor och har en bra räckvidd, det gäller att använda den både offensivt och defensivt.

De nya grabbarna har rullat in en efter en den senaste veckan, Jens har hunnit träffa de flesta av dem men när det kommer till Vita Hästens målsättning för säsongen så kommer det att diskuteras längre fram. Men den egna målsättningen har backen koll på.

– Ta en plats i laget och att spela så bra som möjligt. Huvudsaken är att vi vinner med laget, det kan låta som ett tråkigt svar men så är det. Man gör det man ska för att vinna och spelar ett stabilt spel, avslutar Hellgren.