Engsund: "Jag tror mycket på laget"

2 augusti 2017 09:15

Inför kommande säsong har IK Oskarshamn värvat på många olika positioner, inte bara på isen. Bland annat Per Kenttä som ny sportchef och laget har även en ny rutinerad tränarduo i Björn Hellqvist och Jens Gustafsson. Och i kassen är ett välbekant ansikte tillbaka.


Det är inte bara i organsiationen och i tränarbåset som vi kommer att få se nya ansikten i IK Oskarshamn. Klubben har nämligen skrivit kontrakt med Martin Fehérváry från Malmös J20, William Mäkinen från SaiPa, Roope Ranta från Riessersee. Dessutom kommer ett välkänt ansikte tillbaka, Ludvig Engsund kommer hem och vaktar kassen kommande säsong.

Ludvig Engsund spelade i Oskarshamns J18 mellan 2007-2009. Därefter gick flyttlasset till Rögle och deras J18 och J20 innan han säsongen 2013/2014 var tillbaka i Oskarshamn för att sedan lånas ut till Västervik under två säsonger. Säsongen 2015/2016 var det ombytta roller, Engsund hade kontrakt med Västervik men lånades ut till Oskarshamn. Förra säsongen spelade Engsund 16 matcher för Västervik men är nu tillbaka i Oskarshamn igen till säsongen 2017/2018.

– Jag tror mycket på laget och jag tycker vi ska vara med och kriga om en playoff-plats. Det är en liten nystart för hela klubben med ny sportchef och tränarduo, samtidigt är det väldigt många spelare kvar i laget som varit med när laget kom trea 2015/2016, säger Engsund.

Andra namn som finns i truppen kommande säsong och har tagits in på lån är Tom Hedberg från HV71 och bröderna Elvenes, Ludvig och Lucas, från Rögle. Lucas Elvenes som draftades tidigare i år som nummer 127 i runda fem av Vegas Golden Knights. En av killarna att hålla ett extra öga på enligt Ludvig Engsund.

– Manuel Ågren är en av seriens bästa forwards, en spelare som lär ösa in poäng för oss i år. Sedan ska man inte missa Lucas Elvenes som är en stor talang.

Alla lag tränar hårt inför den kommande säsongen och under juli månad fokuserades det mycket på egenträning och lite semester för flera av spelarna. Ludvig Engsund körde mycket egenträning med grabbarna i Oskarshamn och var inför semestern sugen på en kortare semesterresa.