IF Troja-Ljungby tar in ny målvakt på korttidskontrakt

7 augusti 2017 09:07

Troja-Ljungbys målvakt Robin Johansson har drabbats av hjärnhinneinflammation och kommer därför att missa inledningen av säsongen. Klubben har nu valt att ta in målvakten Emil Jidskog på ett korttidskontrakt.


Robin som drabbats av hjärnhinneinflammation kommer inte att gå på is med övriga laget under dagens premiärpass. Som det ser ut just nu kommer han inte heller finnas med inom de närmsta veckorna.

– Såklart väldigt tråkigt för Robin som precis som alla vi andra sett fram emot att få gå på is igen och lira matcher. Robin blev ju väldigt dålig med stark huvudvärk under förra veckan där man på sjukhuset kunde konstatera hjärnhinneinflammation. Status just nu är att Robin är på benen och han var med nästan hela dagen igår på lagets kickoff, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida.

Emil Jidskog ansluter direkt till truppen och medverkade även vid lagets smygpremiär i Ljungby Arena under söndagen. Med Allsvensk erfarenhet från både Vita Hästen och Pantern i bagaget så är det en erfaren målvakt som ansluter till laget.

– En riktigt bra lösning för oss i och med att Emil gick kontraktslös och kunde ansluta direkt. Emil är ju en målvakt som vi både mött när han vaktade målet för sin moderklubb Tranås, och sett i Allsvenskan. Vi löste det mesta under förra veckan med ett månadslångt kontrakt som sträcker sig till och med den 4 september, avslutar Pelle Svensson.