Troja/Ljungby spikar truppen med ny center

17 juli 2017 06:55

Den spelskicklige centern med SHL-meriter i både Färjestad och Djurgården samt Allsvenska matcher i Karlskoga och Modo producerade i sin senaste säsong 25 poäng fördelat på 9 mål och 16 assist i Modo.


Med 14 forwards på plats, däribland fem centrar, och då sedan tidigare åtta backar och tre målvakter så är truppen nu komplett. 24-årige David Rundqvist med senaste klubbadress Modo ansluter till Troja i samband med ispremiären i början av augusti.

Rundqvist började sin elitkarriär i Färjestads organisation och har sedan dess representerat både Färjestad och Djurgården i SHL. Centern noteras även för över 100 matcher i HockeyAllsvenskan för BIK Karlskoga och MODO Hockey. 24-åringen kommer senast från spel i just MODO där han svarade för 25 poäng (9+16) på 50 matcher.

Tränaren Pelle Svensson är nöjd med nyförvärvet:

– En intressant spelare i bra ålder där vi både får rutin i och med 70 talet SHL matcher och 110 talet Allsvenska matcher samtidigt som vi fortfarande har en spelare med hunger av att vilja bli bättre och som strävar uppåt, kommenterar tränaren Pelle Svensson. David är en spelare med spelskicklighet och med ett skönt driv i åkningen som jag tror kan bli ett bra komplement till övriga centrar, en lagdel där jag för övrigt är nöjd över den konkurrens som vi får i och med denna signering.

David Rundqvist kommer att spela med nummer 13 på tröjan.