Ispremiärer i HockeyAllsvenskan

2 augusti 2017 14:30

Värkande fötter och diverse stela muskler brukar vara signifikativt för de första dagarna när isträningen drar igång med ny utrustning.
Här kan du läsa om ispremiärer och hur planeringen ser ut för samtliga lag i HockeyAllsvenskan.


BIK Karlskoga

Torsdagen den 3 augusti är det dags för den officiella ispremiären för Karlskoga. Det kommer att bjudas på spelarpresentationer, skills comptetition, intervjuer, autografskrivning och mycket annat.

Karlskoga möter Vita Hästen i en träningsmatch den 9 augusti hemma i Nobelhallen. Den 18 ch 19 augusti befinner sig laget på cup i Skövde och kommer under dessa två dagar att möta Skövde och Tingsryd.

Premiären i HockeyAllsvenskan drar igång den 19 september då möter Karlskoga Björklöven hemma i Nobelhallen.

Västerviks IK

Under fredagen den 4 augusti kommer Västervik att snöra på sig skridskorna och bjuda på ispremiär och spelarintervjuer i Plivit Tradehallen.

Västervik kommer att spela fem försäsongsmatcher på hemmaplan och två borta. Den första matchen som inleds på bortaplan spelas den 15 augusti mot Almtuna.

Premiären av HockeyAllsvenskan sker på hemmais den 20 september mot nykomlingen Troja/Ljungby.

IK Pantern

Måndagen den 7 augusti är det dags för IK Pantern att gå på is och känna på utrustningen inför alla som vill och kan komma.

IK Pantern kommer innan seriepremiären att åka till Schweiz för att spela tre matcher innan HockeyAllsvenskan drar igång. Men innan skåningarna beger sig ut i Europa bjuds det på ett Skånederby på Malmö Isstadion den 17 augusti.

19 september släpps pucken mellan AIK och Pantern i premiären för HockeyAllsvenskan 2017/2018.

AIK

AIK on ICE äger rum onsdagen den 2 augusti, dagen kommer att bjuda på flera roliga aktiviteter. Vad sägs om speedshooting, hockeyspel och eller en chans att träffa Gnagis? Därefter kommer laget presenteras, intervjuas och träna innan det är dags för autografskrivning.

Den 10 augusti möter AIK Örebro i den första träningsmatchen för säsongen. I slutet av augusti och början av september åker AIK till Schweiz och kommer bland annat att spela träningsmatcher mot Lausanne, Zvolen och HC Lugano.

I den hockeyallsvenska premiären den 19 september tar AIK emot IK Pantern hemma på Hovet.

Timrå IK

Timrå snörar på sig skridskorna och känner på isen torsdagen den 3 augusti. Då presenteras A-laget, J20 och J18 för alla som vill och kan befinna sig på plats.

Träningsmatcherna drar sedan igång den 11 augusti då Timrå möter MODO hemma i NHK Arena. Sedan väntar Östersund innan man tar sig an MODO igen. Även Björklöven kommer att spela ett dubbelmöte mot Timrå.

Premiären av HockeyAllsvenskan kommer att spelas hemma mot Vita Hästen den 19 september.

Tingsryds AIF

Tingsryd har känt på isen och hade sitt första ispass den sista juli.

Den 11 augusti kommer Rögle på besök i Nelson Garden Arena, därfter blir det möte mot Karlskrona den 17 augusti.

Den 20 september kliver Tingsryd in i HockeyAllsvenskan säsongen 2017/2018 när man tar emot Almtuna hemma.

Almtuna IS

Lördagen den 5 augusti gör Almtuna sin ispremiär i c-hallen inför allmänheten. Fansen kommer att få se en internmatch, skill competition, spelarintervjuer. Dessutom finns chansen att snöra på sig skridskorna och testa sina kunskaper ihop med A-laget.

Almtuna spelar sin första förberedande match den 11 augusti mot Djurgården i Gimo ishall.

I seriepremiären av HockeyAllsvenskan står Tingsryd för motståndet, matchen kommer att spelas i Nelson Garden Arena den 20 september.

IK Oskarshamn

Även Oskarshamn har klarat av sin första ispremiär under måndagen den 31 juli. 512 personer hade tagit sig till Be-Ge Hockey Center för att ta del av spelarpresentationer och strafftävlingar.

Innan pucken släpps i HockeyAllsvenskan kommer Oskarshamn att spela åtta matcher, den första är mot Kristianstads IK den 10 augusti hemma.

Den första matchen i HockeyAllsvenskan 2017/2018 spelar Oskarshamn hemma mot MODO den 20 september.

Vita Hästen

Under onsdagen den 3 augusti bjuder Vita Hästen in sina fans till "stallet". Det kommer bland annat att bjudas på ispremiär med taggade spelare och intervjuer.

Åtta matcher kommer även Vita Hästen att spela innan det är dags för seriepremiär, först ut är BIK Karlskoga som tar emot östgötarna den 9 augusti.

I seriepremiären den 29 september åker Vita Hästen till Timrå för att försöka spela hem de tre första poängen för säsongen.

Björklöven

I T3 Center är det dags för Björklöven att göra ispremiär och bjuda på Hockeyskoj onsdagen den 9 augusti.

Björklöven kommer att spela nio matcher innan det är dags för HockeyAllsvenskan att dra igång. Den 15 augusti är första matchen, den spelas mot Vännäs HC i Vännäs Ishall.

Björklövens första match i HockeyAllsvenskan 2017/2018 äger rum den 19 september då de möter BIK Karlskoga på bortaplan.

MODO Hockey

MODO snörar på sig skridskorna och skrinnar ut till ispremiären den 7 augusti. Då kommer även klubbens J18 och J20-lag samt damerna att presenteras för publiken.

Den 11 augusti ställs MODO mot Timrå i den första förberedande matchen för säsongen.

Den 20 september är det dags att släppa pucken mellan Oskarshamn och MODO i den HockeyAllsvenska premiären.

Södertälje SK

Den 2 augusti är det dags för Södertälje att bjuda in till ispremiär i Scaniarinken. Det kommer bland annat att vara spelarintervjuer från båset och nytt för i år är att även föreningens samtliga lag kommer att presenteras kort på isen.

Södertälje börjar sina försäsongsmatcher med att åka till England för att möta Sheffield Steelers i ett dubbelmöte den 12 och 13 augusti.

Den 20 september kliver Södertälje in i HockeyAllsvenskan 2017/2018 och möter Leksand på bortaplan.

IF Troja/Ljungby

Nykomlingen Troja/Ljungby har öppen premiärträning med spelarpresentationer måndagen den 7 augusti.

Under fredagen den 11 augusti gör Troja/Ljungby sin första förberedande match inför seriepremiären, då bjuds det på ett smålandsderby mot HV71.

I premiären av HockeyAllsvenskan möter Troja/Ljungby Västervik på bortaplan den 20 september.

Leksands IF

Leksands ispremiär sker torsdagen den 3 augusti, förutom spelarintervjuer kommer en invigningscermoni av arenan ske i mittcirkeln.

De förberedande matcherna startar för Leksands del mot Färjestad den 11 augusti i Strömstad.

HockeyAllsvenskan börjar med Leksand - Södertäljde den 20 september i Tegera Arena.