Duo förlänger med AIK - som också värvar nytt

26 april 2017 16:20

AIK har på onsdagen presenterat en trippelnyhet. Det handlar om ett nyförvärv från SHL-klubben Rögle, samt två spelare som väljer att stanna.


Tre nya pusselbitar har lagts i AIK:s lagbygge till nästkommande säsong. Stockholmsklubben har via sin hemsida presenterat kontraktsförlängningar med såväl Joakim Thelin som Emil Lundberg.

Lundberg har tillhört AIK sedan 2014 och agerat som en defensivt viktig pjäs, samtidigt som Thelin debuterade den gångna säsongen. Nu har duon båda skrivit på för ytterligare ett år.

– Att få spela i klubben i mitt hjärta känns helt fantastiskt. Jag hoppas kunna fortsätta utvecklas som hockeyspelare under Mitells ledning och kommer ge allt för att AIK ska tillbaka upp till SHL, berättar Thelin för AIK:s hemsida.

Han får också nytt sällskap i AIK-truppen, det i form av Ludvig Claesson. Backen värvas från SHL-klubben Rögle, men har varit hos AIK på en lånesväng.

– Claesson var här och spelade i vintras och åkte sedan tillbaka till Rögle i SHL där han gjorde det jättebra. Det är en tvåvägsback som har ett defensivt tänk, kommenterar AIK:s sportchef Anders Gozzi.