Matchguide: Racet startar - AIK i medvind gästar Karlskoga

16 mars 2017 10:00

AIK tog sig på dramatiskt vis vidare från slutspelsserien, Karlskoga slogs ut i tre raka matcher i finalen. Nu gör duon upp om en plats i direktkvalet och först ut väntar fight i Nobelhallen.


Match:
16/3 19.00 Karlskoga-AIK, Nobelhallen

Sändning:
C More Sport, cmore.se

Det var med minsta möjliga marginal som AIK knep förstaplatsen i slutspelsserien. Inför tisdagens avgörande låg laget jämsides med Västervik och upplösningen blev även så häftig som många trott. Inför slutperioden hade AIK lika borta mot Almtuna, något som i det skedet betydde missad förstaplats. Men tack vare en stark forcering och seger med 5-2 vann AIK serien med ett plusmål mer än Västervik.

– Det var hur skönt som helst. Men det var också en blandad känsla mellan glädje och lättnad, för man var lite spänd och nervös på slutet, berättar Daniel Olsson-Trkulja för AIK:s hemsida.

Nu väntar playoff för AIK, som där ställs mot Karlskoga i bäst av tre matcher. Stockholmslaget har endast fått vila i en dag och det ser Olsson-Trkulja som en fördel.

– Vi har snackat lite om olika saker. Men vi ska försöka spela vårt spel och gör det som vi är bra på. Det är vad som gjort oss framgångsrika på slutet, så det ska vi fortsätta med nu.

Samtidigt som AIK toppat formen och ridit sig vidare genom slutspelsserien har Karlskogas haft det tyngre i MECA Hockey Race. Den HockeyAllsvenska Finalen mot Mora blev en kort serie. Karlskoga föll i tre raka matcher, men pressade ändå Dalalaget i vissa sekvenser av matcherna.

– Vi får ta med oss mycket från den sista matchen mot Mora. Där gjorde vi den bästa insatsen, framförallt i egen zon där vi kändes tryggare. Vi har sett de här dagarna utan någon match som en möjlighet att vila upp oss, säger Henrik Larsson till BIK:s hemsida.

Inför playoffspelet mot AIK kliver värmlänningarna in med hemmaplansfördel. Motståndet har en fantastisk form, men Larsson förklarar vad som blir nyckeln för Karlskoga.

– Att vi spelar ett jäkligt aggressivt försvarsspel och att vi utmanar dem i spelet med puck. Det gäller att vi ligger nära AIK, så att vi tar bort tiden för dem. Sedan måste vi våga utmana dem och ta oss in på kassen.

Läget i lagen:

I Karlskogalägret är det inte helt klart ännu hur man väljer att ställa upp. Två spelare som med säkerhet saknas är Jonas Karlsson och Axel Lindström, båda kvar på skadelistan.

AIK har inte rapporterat om några förändringar i sin matchtrupp.

Notera att:
* Det har varit idel hemmavinster i lagens inbördes möten denna säsong.
* AIK:s Daniel Olsson-Trkulja var poängbäst av alla spelare i slutspelsserien, där han stod för tre mål och fem assist.
* Karlskogas succétrio från grundserien med Carl Persson, Victor Ejdsell och Alexandre Lavoie höll leveransen uppe även i finalen mot Mora.

Läs också:
Karlskogas hemsida inför matchen
AIK:s hemsida inför matchen