Karlskoga till direktkval efter dramatik!

20 mars 2017 22:38

Det blir Karlskoga som får möta Rögle i direktkvalet till SHL. I en högdramatisk tillställning lyckades laget slå AIK efter mål först i den andra förlängningsperioden.


Det blev riktigt målsnålt när Karlskoga och AIK gjorde upp om en plats i direktkvalet till SHL. Det skulle dröja ända till den 18:e minuten av den andra perioden innan det första målet och då var det hemmalaget Karlskoga som fick jubla sedan Victor Ejdsell la in pucken i ett två mot ett-läge.

I den tredje periodens fjärde minut kom 2-0 för Karlskoga efter en snabb spelvändning där Simon Mattsson fick en fin pass som han styrde in från nära håll rakt framför målet.

AIK vann skottstatistiken under ordinarie tid med 35-22 och pressade hårt för att få till en reducering och med 37 sekunder kvar satt pucken bakom Emil Kruse i Karlskogakassen och av bara farten gjorde Mads Larsen 2-2 via en hemmaspelare. Då återstod sju sekunder av ordinarie tid.

De två målen i den sista spelminuten av ordinarie tid tvingade alltså fram en förlängning. En jämn fjärde period slutade mållös men i den andra pressade hemmalaget på och till slut kunde Carl Berglund sätta det avgörande målet bakom AIK-målvakten Gasper Kroselj.

Det är alltså Karlskoga som får möta Rögle i direktkvalet, i en matchserie om bäst av sju matcher. Den första matchen spelas på torsdag i Ängelholm.

Matchstatistik: Karlskoga-AIK 3-2 ÖT

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.