Asplövenprofilen till Oskarshamn - tar över som sportchef

15 mars 2017 14:20

Per Kenttä gjorde sig ett namn genom att etablera Asplöven i HockeyAllsvenskan. Nu är han klar för ett nytt uppdrag - 35-åringen blir ny sportchef i Oskarshamn.


Sedan en tid tillbaka har det varit officiellt att Roger Jönsson lämnar Oskarshamn efter avslutad säsong. Den HockeyAllsvenska tabellnian har därför sökt efter en ersättare på sportchefsposten. På onsdagen kunde Oskarshamn även presentera Per Kenttä, tidigare hyllad sportchef i uppstickaren Asplöven.

– Vi är självklart jättenöjda med att få in en sådan här arbetsmyra i föreningen. Direkt när vi drog igång processen att hitta en ny sportchef var Per Kenttä ett namn som stack ut för oss. Han var såklart en av nycklarna till att Asplöven gick upp i HockeyAllsvenskan och sedan höll sig kvar trots ganska små medel, kommenterar Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg för den egna hemsidan.

– Vi ser en grym potential i Per och i samtalen om hur han vill forma det sportsliga är han och styrelsen helt eniga.

Avtalet med Per Kenttä är skrivet över tre år. Kenttä lämnar därmed Asplöven, som han styrt över sedan 2011. Sportchefsuppdraget i Oskarshamn kommer att innehålla en omedelbar tränarjakt, sedan Fredrik Söderström i måndags bröt sitt avtal.

– Att både sportchef och två tränare slutar ser jag inte som något bekymmer. Det ger oss snarare stora möjligheter att forma ett nytt team. Vi har under en period förberett oss på att att det kunde bli så här och känner oss väl förberedda, resonerar Kenttä för IKO:s hemsida.