Troja/Ljungby har fyllt sin backsida

11 juli 2017 12:55

Troja/Ljungby har på tisdagen presenterat ett nyförvärv till sin backsida. Från seirekonkurenten Björklöven hämtas en fysisk back in och därmed är klubbens försvar fulltaligt.


24-årige Simon Fredriksson förstärker nykomlingen Troja/Ljungby, som därmed har sina åtta backar kontrakterade inför kommande säsong. 193 centimeter långa och 95 kilo tunga Fredriksson är en fysisk back som den gångna säsongen gjorde 40 matcher för Björklöven samt sju för Sparta i den norska ligan.

– Vi har ju letat efter en spelare som vet hur det är att spela i Allsvenskan och med över 200 matcher där så känner vi att Simon har den erfarenheten. I stunder förra säsongen så kände vi att vi var lite tunna bakåt, framförallt vid de tillfällen då ”Trucken” var borta på grund av skada, eller inte spelade till exempel vid utvisning. I Simon får vi en bra avlastning defensivt med både räckvidd och tyngd som jag tror kommer att passa in väl hos oss. Med sina 24 år så kommer Simon att fortsätta att ha många av sina bästa matcher framför sig och då förhoppningsvis i Troja, säger Trojas tränare Pelle Svensson.

Kontraktet mellan parterna är skrivet över en säsong och du kan läsa hela nyheten på Troja/Ljungbys hemsida.