Vägen mot HockeyAllsvenskan - nu börjar playoffspelet

2 mars 2017 14:00

Södertälje är redan klart för negativt kvalspel - Björklöven, Västerås eller rent teoretiskt MODO kommer att göra sällskap. Ikväll börjar samtidigt kampen för att utse kvalmotståndarna och redaktionen listar duellerna i HockeyEttans första playoffsteg.


Just nu laddar de HockeyAllsvenska bottenlagen för en sista ansträngning i kampen för att säkra kontraktet. Det negativa kvalspelet hotar och inför slutomgången står det mellan Björklöven, Västerås och rent teoretiskt även MODO. En ur trio kommer tillsammans med Södertälje att tvingas kvala för sin HockeyAllsvenska existens.

Men den kampen ligger några veckor fram i tiden och först måste motståndarna utses. Från HockeyEttan kliver ikväll tolv lag in i det första playoffsteget. Det handlar om vinnarna från förkvalet (Tranås och Örnsköldsvik) samt lag 4-8 från AllEttan Södra och Norra.

HockeyEttans playoffspel är uppdelat i tre steg, samt en final där de båda vinnarna från AllEttorna gör upp. Slutligen kommer fyra lag att återstå och dessa har då kvalificerat sig för kvalserien till HockeyAllsvenskan där de två HockeyAllsvenska lagen väntar. Ikväll inleds alltså playoffresan och här nedan finner du samtliga fighter i den första rundan.

PlayOff 1:

Väsby - Tranås

Piteå - Örnsköldsvik

Hudiksvall - Asplöven

Vimmerby - Skövde

Kallinge/Ronneby - Borlänge

Nybro - Kalix

Så spelas PlayOff 1:

Samtliga matchserier avgörs över bäst av tre matcher. Det bäst placerade laget i vårserien står med hemmafördel, men det är det sämst placerade laget som börjar hemma.

Speldatum för PlayOff 1 är 2:a, 4:e och eventuellt 5:e mars. Vinnarna avancerar vidare till PlayOff 2, förlorarna har spelat färdigt.