Matchguide: Serieledaren ställs mot mardrömsgästerna

11 januari 2017 10:00

Björklöven trivs med att spela i Nobelhallen - samtliga de senaste sex besöken har gett seger. Ikväll är Umeålaget tillbaka på bekant mark och serieledaren Karlskoga hoppas bryta den negativa sviten.


Match:
11/1 19.00 Karlskoga-Björklöven, Nobelhallen

Sändning:
cmore.se

Tabellmässigt pressade Björklöven gav sig själva andrum i helgen. Fredagens rivalmöte med MODO slutade i en 6-3-knock, sedan Björklöven varit dödliga i numerärt överläge. Fyra av hemmalagets sex mål kom i just den spelformen.

Vinsten gav Björklöven tre värdefulla poäng och lyfte laget från det negativa kvalstrecket. Att på samma gång tvåla dit rivalen MODO var mycket efterlängtat.

– Det var otroligt viktigt! Det känns som att det var viktigt för hela Umeå. Otroligt kul att få vinna inför en så fantastisk publik, det tar vi med oss, säger Jonas Emmerdahl till Björklövens hemsida.

Serieledande Karlskoga tuggar samtidigt på. Fredagen gav tre färska poäng och laget har ruskat av sig den korta formdippen med två förluster på tre matcher. Nu har Karlskoga två raka vinster, något som gett fem poäng och närmast i tiden har laget säkra 3-0 borta mot SSK.

– Vi gjorde en stabil match, där vi var starka och beslutsamma i vårt agerande. Vi tog smarta beslut och gick in för fullt för att vinna varje duell. Om vi torskade en duell var vi hela tiden på rätt sida och hade täckning bakåt, analyserar Tobias Thermell för Karlskogas hemsida.

Tränaren ställs nu mot ett riktigt mardrömsmotstånd - Björklöven på hemmais. Umeålaget har haft en förmåga att få med sig fina resultat hem från Karlskoga och de sex senaste besöken i Nobelhallen har alla gett vinst. BIK-tränaren Thermell är bekant med kvällens motstånd.

– Björklöven är ett lag som spretar lite, de kan vinna stort för att sedan torska stort. Det gäller att vi har ett starkt och bra försvarsspel, att vi ligger nära dem och inte ger dem någon tid eller syre.

Serieledningen är endast en poäng stor och bakom Karlskoga skuggar Mora. För Björklövens del är laget elva, en placering som laget hoppas förbättra och Emmerdahl laddar för kvällens fight.

– Jäkla kul att få möta serieledaren, det blir väldigt roliga och tuffa matcher i Nobelhallen. Det ska bli kul att få åka dit och spöa dem.

Läget i lagen:

Karlskoga uppger att laget haft ett gäng lättare skavanker den senaste tiden. Till kvällens möte är Ricard Blidstrand tillbaka från sjukdom, i övrigt blir kedjorna desamma som i mötet med SSK. Målet vaktas återigen av Andrew Engelage.

Marcus Jonsson lämnade matchen senast med skada och finns inte med ikväll. Björklöven har däremot Tobias Hage tillbaka och centern gör comeback efter ett långt skadeuppehåll.

Notera att:
* Björklöven har visserligen fin bortastatistik mot Karlskoga, men när duon möttes i Umeå under hösten slutade det 0-6 till gästerna.
* Victor Ejdsell är kvar i poängligaledning. Karlskogaforwarden står på 36 pinnar - 16 mål och 20 assist.
* Björklövens främsta poänggörare är Lukas Ekeståhl-Jonsson, med 24 pinnar på kontot.

Läs också:
Karlskogas hemsida inför matchenBjörklövens hemsida inför matchen