Landslagstalang fullbordar IK Oskarshamns backsida

30 juni 2017 09:32

För två år sedan, redan som 16-åring, slog han igenom stort i HockeyAllsvenskan med Leksands IF och krigade till sig en plats när laget kvalade upp till SHL.


Tom Hedberg gjorde totalt 34 matcher inklusive det kvalspel mot Modo som tog upp Leksand i SHL. Den senaste säsongen spelade han i den kanadensiska juniorligan Ontario Hockey League med Barrie Colts. Han är nu klar för en återkomst i svensk hockey med HV71, men lånas denns säsong ut till IK Oskarshamn.

– Det känns skitskoj att få komma tillbaka till HockeyAllsvenskan och spela med IK Oskarshamn. Jag får chansen att etablera mig i seniorhockeyn på allvar, kriga till mig en bra roll i laget och fortsätta utvecklas. Jag fick ju testat på det en del i Leksand, men nu vill jag verkligen vara med på riktigt, säger Tom Hedberg till klubbens hemsida.

Sportchefen Per Kenttä är nöjd med ännu ett ungt och hungrigt tillskott i truppen.

– Oerhört spännande spelare, som var bra nog för att ta en plats i HockeyAllsvenskan redan för två år sedan. Han är mogen för sin ålder, väldigt lugn och besitter bra kvaliteter både offensivt och defensivt. De riktiga styrkorna ligger dock i offensiven, där han är bra på rören och har en fin blick för spelet. Vi hoppas även kunna få lite poäng från hans klubba i vinter.

IK Oskarshamn och HV71 är överens om ett säsongslån vilket innebär att Tom Hedberg kommer att spela i IK Oskarshamn under hela säsongen.