"Ingen nyförvärvseffekt"

Foto: Johan Andersson, Pic-Agency

Dagens tema har ju varit nyförvärv. Det har ramlat in ett gäng nya lirare under dagen.

Och inga dussinlirare heller:

* Patric Hörnqvist, Nashville, skrev på för Djurgården

* Calle Gunnarsson, Toronto, skrev på för Örebro

* Richard Demén-Willaume skrev på för Tingsryd

* Conny Strömberg skrev på för Tingsryd

Fyra meriterade spelare - varav två ska vara superstars i HockeyAllsvenskan. Ny och ny föresten, Conny har ju redan lirat i serien... men vad han kan vet ju alla och det är ju inget snack om att han är en stjärna. Och att Patric Hörnqvist numera är en respekterad målskytt i NHL är välkänt. 

Jag räknar inte Calle Gunnarsson som en superstar trots NHL-status. 26-åringen är en sådan där spelare som kan lira på vilken nivå som helst och klara sig - utan att för den delen sticka ut. Han gör det bra i NHL utan att glänsa - och han kommer göra det bra i Örebro utan att glänsa. Det är i alla fall min bild av Gunnarsson. 

***

Ikväll var det omstart av HockeyAllsvenskan efter landslagsuppehållet.

Temat: nyförvärv gav ingen positiv effekt.

* Jhonas Enroth debuterade i Almtuna, men Buffalo Sabres-keepern fick vara med och förlora direkt då Asplöven vann med 4-3 i Gränbyhallen. Enroth skulle nog tagit något av målen - men det är inte enkelt att komma in i ett nytt lag och leverera direkt, och det fanns nog lite ringrost hos Enroth. Men visst blir han en förstärkning för Uppsalalaget.

* Richard Demén-Willaume debuterade för Tingsryd borta mot Malmö, och fick vara med om en mardröm mot sin forna klubb. Malmö tog nämligen andra storsegern på tre matcher via en 7-2-viktoria - och det efter att sju olika spelare nätat. Demén-Willaume var poänglös.

* Patric Hörnqvist debuterade för Djurgården och gjorde mål direkt - men laget förlorade med 3-2 efter övertid sedan lockoutspelaren Patrik Berglund avgjort för Västerås. "Bengans" fullträff bar en målskytts signum då han befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Annars syntes lite nonchanlans - som när han rånades av Patrik Berglund vid ett tillfälle - men Hörnqvist kommer säker varva upp vad det lider.

***

Ludvig Rensfelt plockade upp en assist i Malmös 7-2-seger mot Tingsryd och har nu gjort poäng i sju raka matcher.

***

Kvällens mål: Calle Berglunds soloprestation när han gjorde 2-0 för Karlskoga mot Oskarshamn. Snyggt som attan.

Jonas Gustavsson
2012-11-12 22:49