Svenska Spel

Guldgallret är ett pris som tilldelas HockeyAllsvenskans främsta junior (20 år eller yngre). C More delar ut priset tillsammans med HockeyAllsvenskan. Vinstsumman är 100 000 kr som tillfaller vinnande juniors klubb och dess ungdomssektion.
Priset är instiftat för att stödja och främja ungdomsverksamheten inom svensk ishockey, genom att uppmuntra och uppmärksamma unga talanger. 

Omröstning 2017

Drygt 60 juniorer har hittills representerat sina klubbar under säsongen, nu är det dags att utse vilken junior som är den bästa av dessa.

Med start den 18 januari kommer fansen till respektive klubb utse sin favorit genom omröstning på Facebook. När alla 14 klubbars favorit är framröstad så utser Wikegård en spelare som han anser fansen har missat, ett så kallat wildcard.

Därefter tar juryn över och utser fem finalister. Vinnaren av Guldgallret presenteras den 3 mars. Då överlämnas checken på 100 000kr till vinnande klubb.

Jury 

Tomas Ros, Sportbladet
Uffe Bodin, Hockeysverige
Johan Svensson, Expressen/MrMadhawk
Malin Fransson, Dagens Nyheter
Mike Helber, C More
Harald Lückner, C More
Ida Björnstad, C More
Sonny Lundwall, Ligachef HockeyAllsvenskan 
Tommy Boustedt, Generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet 
Nicklas Lidström, F.d professionell ishockeyspelare 
Tomas Montén, Förbundskapten Juniorkronorna 
Jonas Gustavsson, HockeyAllsvenskan.se 


Regler 

- Endast spelare som räknas som juniorer kan nomineras. I detta gäller den aktuella årgången där spelaren är 20 år eller yngre (ex. spelare årgång 1997 för 2017).

- En spelare kan vinna flera gånger så länge han räknas som junior enligt ovanstående krav.

- Spelaren ska ha gjort minimum 10 matcher i grundserien och att man är kvar i klubben efter transferstopp-datum (för 2017 gäller 15 februari).

- Både svenska och utländska spelare kan vinna.

- Vinstpengarna tillfaller segrande spelarens HockeyAllsvenska klubb som han representerat under säsongen, och den klubb som han gjort flest matcher i om det är två eller fler klubbar han representerat. Även om han är utlånad från en SHL-klubb, HockeyEttan-klubb eller utländskt lag så är det HockeyAllsvenska klubben och dess ungdomssektion som får pengarna.

 

 

 

TIDIGARE VINNARE


2016: Robin Kovacs, AIK


2015: Robin Kovacs, AIK


2014: Lukas Bengtsson, Mora


2013: Filip Forsberg, Leksand


2012: William Karlsson, Västerås


2011: Markus Ljungh, Västerås


2010: Fredrik Pettersson-Wentzel, Almtuna

Copyright © 2015-2017 HockeyAllsvenskan

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB