Alsing: "Trodde inte på det först…"

Foto: Sebastian Lindberg, Pic-Agency

Intervjuserie - snack med ett nyförvärv varje dag. Idag: Backen Olle Alsing som fick chansen i Almtuna i slutet av säsongen och som sedan fick permanent kontrakt.

Eftersom transferfönstret var framflyttat till 27 februari i år och det då bara vara ett par omgångar kvar av HockeyAllsvenskan så valde Almtuna att hyra ut ett gäng spelare eftersom kontraktet var klart och man såg en chans att spara lite pengar. 

Bland annat så hyrdes ett gäng backar ut (Alen Bibic, Fredrik Sandgren, Marcus Högström, Per Svensson). Det öppnade upp dörren för några juniorer - och en av dem var Olle Alsing. 17-åringen gjorde det så bra att han efter säsongen belönades med ett permanent a-lagskontrakt. 

- Almtuna är min moderklubb och jag har alltid känt att jag vill spela med klubben, och när jag tränade och spelade med a-laget på slutet så kändes det bra, så det är kul att få chansen, säger Olle Alsing. 

- Jag hade tränat en del med laget under säsongen, men det var ju inte så att jag var med hela tiden. När jag fick veta att jag skulle vara med och spela så trodde jag inte på det först. Sedan blev jag nervös. Men det var kul att få vara med. 

Backen spelade de tre avslutande matcherna. 

- Det var skitkul. Man var nervös innan men när pucken släppts så var det bara att köra på. Vi hade inte så många backar, bara sex stycken, så jag fick spela en hel del. 

Hur var det då?
- Det var ett stort steg. Men jag ville bara spela mitt spel. Det kändes ändå bra på träningarna så jag tänkte "varför skulle det då gå dåligt på matcherna?". Det är bara att inte tänka för mycket utan bara gå ut och köra. 

Talangen lirade i Almtunas J18-lag den gångna säsongen där han också var lagkapten. Alsing sköt 14 mål och noterade 43 poäng på 40 matcher. 

- Jag fick riktigt mycket förtroende av min tränare och fick spela mycket. Jag hade en lite tuff period där innan jul, men då kom jullovet lägligt och sedan gick det verkligen bra och helt plötsligt så var jag med i a-laget, säger Alsing som också hann med några matcher i Almtunas J20-lag. 

- J20 spelar i andradivisionen och J18 i förstadivisionen, och jag tyckte att J18 var bättre utbildning för mig. Det är lite mer tyngd och så i J20, medan det är skickligare spel i J18 och det trivs jag med. J18-serien är en rolig serie att spela i. 

Hur var det att vara lagkapten?
- Det är en roll som jag trivs med. Jag vill ta ansvar. 

Och du vräkte in poäng?
- Jag har alltid gjort en hel del poäng, men kanske inte så många mål som jag gjorde i år. Jag får tacka mina lagkamrater som gett mig lägena. Sedan har jag tagit fler skott än tidigare också. Jag har alltid varit framspelaren, men nu blev jag lite mer egoistiskt. Men skottet är inget speciellt, det är något som jag vill förbättra till nästa säsong. 

Förväntningarna inför nästa säsong är enkla: 

- Jag vill ta en plats i laget och spela matcher. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Olle Alsing. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag spelar med ganska små marginaler. Jag vill slå de här passningarna som alla kanske inte vågar. Nu när jag ska spela i a-laget så ska jag försöka att inte grubbla för mycket på att jag spelar på den nivån, utan bara gå ut och spela mitt spel, våga slå de där passningarna och ha riktigt kul. 

SNACK MED NYFÖRVÄRV 
24/4: Jon Knuts, Malmö 
23/4: Alen Bibic, Rögle 
22/4: Emil Bejmo, Mora 
21/4: Jimmie Jansson, Timrå 
20/4: Christoffer Rasch, Mora 
19/4: Martin Janolhs, Almtuna 
18/4: Jesper Olofsson, Karlskoga 
17/4: John Westin, Timrå 
16/4: Anders Grönlund, Mora 
15/4: Patrik Norén, Almtuna 
14/4: Joel Kellman, Karlskrona 
13/4: Johannes Tornberg, Asplöven 
12/4: Jonatan Bjurö, Västerås 

Jonas Gustavsson
2014-04-25 08:25