Resultat: Malmö starkast i Skåne

Malmö tog revansch för derbyförlusten senast genom att slå Rögle med 3-1.

Säsongens första Skånederby slutade med en 3-2-seger för Rögle på hemmaplan. I kväll var det Malmös tur att ha hemmaplansfördel och inför 8195 personer i Malmö Arena tog Redhawks revansch. 


Backen David Liffiton inledde målskyttet efter sex minuter av den första perioden. Efter att Jack Connolly kvitterat i box play återtog Malmö ledningen genom Frederik Storm, som också assisterade till 1-0-målet, efter halva matchen. I den tredje perioden fastställde sedan Mattias Persson slutresultatet till 3-1. 

I och med segern klättrade Malmö upp till andra plats i en jämn tabell. Skåningarna har dock en match mer spelad än toppkonkurrenterna. 


SLOVENSKA DUON BAKOM OSKARSHAMNS SEGER

Oskarshamn hade tre raka förluster bakom sig inför mötet med Karlskoga. Den trenden bröts med en storseger. 

Slovenerna David Rodman och Gasper Kroselj var stora segerorganisatörer för Oskarshamn. Medan Kroselj motade 31 skott i kassen och höll sin andra nolla för säsongen stod Rodman för tre poäng. 

Rodman inledde med att spela fram till Victor Svenssons 1-0-mål i den första perioden, fortsatte med att själv göra 2-0 i den andra perioden och avslutade med en ny framspelning till Lukas Ericssons 3-0-kasse i den tredje perioden. Oskarshamns sista mål gjordes av Luca Caputi.
 

Ansvarig utgivare Stefan Bengtsson. Copyright HockeyAllsvenskan AB. Webbproduktion av Future Sports Media