Mora värvar rutinerad back

Mora har gjort klart med rutinerade backen Alexander Deilert som närmast kommer från SHL-spel i Djurgården.

Alexander Deilert har tidigare gjort en halv säsong i Mora som utlånad från Djurgården. Nu återvänder backen - den här gången som permanent Mora-spelare i en säsong framöver.

26-åringen, som levererade en assist på 30 matcher med blygsam istid i SHL med Djurgården i vintras, har sin ålder till trots redan hunnit spela i elva klubbar under seniorkarriären.

– Vi är glada över att få in Alexander i laget. Han har bevisat att han har förmågan att producera offensivt, särskillt i powerplay. Hans erfarenhet kommer att bli värdefull för vårt unga försvar och vi ville ha in en högerskytt. Det är en spelare som är hungrig på att få en ledande roll och det kommer han att få chansen till i Mora, säger tränaren Jeremy Colliton till Moras hemsida.

Deilert:

– Jag ser fram emot detta jättemycket. Det ska bli roligt att komma till Mora igen. Jag fick ett bra intryck när jag pratade med Jeremy, sedan har jag också vänner i Mora som pratat gott om gruppen och laget. Jag kände att jag vill komma till klubb där jag får spela mitt spel och utvecklas. Samtidigt  vill jag vara en tongivande spelare och hjälpa laget framåt.

Läs mer på Moras hemsida

Silly Season i HockeyAllsvenskan

Ansvarig utgivare Stefan Bengtsson. Copyright HockeyAllsvenskan AB. Webbproduktion av Future Sports Media