Almtuna: "Vi har tagit steg framåt"

Almtuna har tagit ett kliv framåt som lag i år och har en stabil plats bland de åtta bästa lagen just nu - något som Fredrik Sandgren är nöjd med.

Almtuna gjorde en stark säsong ifjol och inför den här säsongen gick klubben ut och sa att man skulle bli ett topplag. Under hösten har laget också varit ett stabilt lag på den övre halvan och trots ett djupt skademörker nyligen så tappade man inte så mycket. Uppsala-laget är sjua i tabellen och har sju poäng att gå på gentemot nian Södertälje för att trygga en plats i Slutspelsserien (topp-8).

– Hösten har varit ganska bra. Vi hade en dipp på slutet när vi hade mycket skador, men överlag har det varit bra. Spelmässigt har vi tagit ett steg framåt, vi spelar med hög fart och har haft mer puck i år jämfört med tidigare. Det kommer bland annat av att vi vinner mycket närkamper, säger backen och veteranen Fredrik Sandgren, som inte tycker att pressen varit större på laget i år trots att man sagt att man ska vara ett topplag och siktar på en placering bland de fem bästa lagen.

– Nej, det tycker jag inte. Vi ska vara ett topplag. Vi kände redan ifjol, trots den bedrövliga starten, att vi är ett lag som kan tävla med de bästa. Vi kände att vi hade ännu mer att ge. I år har vi fått ett lite jämnare lag med större bredd, men också fått in lite mer spets, bland annat i form av Patrik Norén på backen och Martin Janolhs framåt, så det är bara naturligt att vilja ta ett steg till framåt.

Vad sätter du för betyg på lagets höst (1-5)?
– Jag ger oss en trea. Det har varit bra men samtidigt tycker jag vi kunde tagit lite fler poäng.

Vem i ditt lag har överraskat mest?
– Bra fråga, men jag säger nog backen Per Svensson. Han har varit mycket bättre i år än tidigare.

Vilket är det svåraste laget att möta?
– Då säger jag Malmö. Vi har mött dem två gånger och de är tunga i spelet.

Vilken spelare är svårast att möta?
– Oj, jag har ingen aning. Jag har inget bra förslag på någon som sticker ut extra, alla lag har bra spelare.

Vad måste ni främst förbättra under vårsäsongen?
– Vi skulle behöva göra lite fler mål, det har varit lite snålt med den varan. Så har det varit några säsonger nu, men vi tränar på det varje dag och pratar om hur vi ska få det att lossna. Samtidigt är det svårt att peka på något specifikt, det gäller bara att jobba på och på det sättet få till extramålen som vi behöver.

Om du fick ge en julklapp till valfri spelare i HockeyAllsvenskan, vad skulle du ge då?
– Då skulle jag vilja ge min lagkamrat Sebastian Hartmann en bok om företagsekonomi. Han snackar om att starta upp någon business men det är oklart vad det handlar om.

Vad har du för nyårslöfte?
– Jag har tyvärr inget.

BÄST I ALMTUNA 

Poäng: Victor Rollin-Carlsson, 19 poäng
Mål: Martin Janolhs, 12 mål
Assist: Martin Karlsson, 12 assist
Plus/minus: Emil Lundberg och Sebastian Hartmann, +7
Utvisningsminuter: Victor Rollin-Carlsson och Patrik Norén, 38 minuter
Istid: Patrik Norén, 21:59 min/match

Ansvarig utgivare Stefan Bengtsson. Copyright HockeyAllsvenskan AB. Webbproduktion av Future Sports Media