Filip Forsberg vinnare av Guldgallret

Foto: City-Press

Leksands Filip Forsberg har utsetts till vinnare av Guldgallret och prissumman på 100 000 kr till klubbens ungdomssatsning.

En jury bestående av Viasat och HockeyAllsvenskan, valde för fjärde året i rad ut en ung talang med en ljus framtid.

– Många har spelat bra i serien men jag är såklart jätteglad för priset och motiveringen, säger Filip Forsberg.

Fem finalister valdes totalt ut till finalen, varav tre av finalisterna röstades fram genom Viasats Facebook vänner; André Burakowsky, Alexander Wennberg samt Jacob De La Rose.

Mikael Wikstrand och Filip Forsberg kom till final som wildcards utsedda av juryn.

En lycklig, men helt klart tagen Filip Forsberg gladde sig åt Guldgallerjuryns val:

– Det känns jättekul att få ett sånt fint pris. Jag är chockad för det var hård konkurrens och jag trodde nog att Mikael Wikstrand var en favorit då han har gjort många poäng i serien.

Varje år utser Viasat tillsammans med HockeyAllsvenskan en spelare som visar på exceptionell talang. Guldgallret har kommit att bli ett prestigefyllt pris samt ett viktigt bevis på att man som spelare har levererat i serien.

– HockeyAllsvenskan är stolta att i samarbete med Viasat varje år kunna utse en vinnare av "Guldgallret". Engagemanget från våra klubbar och deras supportrar blir bara större och priset har blivit en av svensk ishockeys mest prestigefyllda hos de yngre spelarna, säger Stefan Bengtsson, VD för HockeyAllsvenskan.

Rickard Segeborn från Viasat Hockey har följt Filip Forsberg noga under säsongen och tycker att han har haft en märkbart betydelsefull roll i sitt lag.

– Jag tycker att det stora med Filip Forsberg är hans glädje och lekfullhet i kombination med hans extrema talang och vinnarskalle. Han har varit en stark faktor i Leksands framgångar den här säsongen. 

Juryns motivering:

”Filip Forsberg har tagit stort ansvar både på och utanför isen. Han har denna säsong producerat nära en poäng per match och utvecklats till en ledare. Filip har höjt sin lägstanivå och utmärker sig speciellt i sättet att utmana i man mot man. Han var lagkapten i Juniorkronorna, blev uttagen i All Star-team i JVM, och är en starkt bidragande orsak till att Leksand står som seriesegrare i HockeyAllsvenskan 2012-2013.

Filip har också en varm och positiv personlighet utanför isen och är alltid först att hjälpa sina lagkamrater.

Prissumman på 100 000 kronor går till Leksands IF:s Juniorverksamhet som belöning för klubbens framgångsrika satsning på unga hockeytalanger.”

Finalister Guldgallret 2012/2013 
André Burakowsky, Malmö  
Alexander Wennberg, Djurgården 
Jacob De La Rose, Leksand 
Mikael Wikstrand, Mora 
Filip Forsberg, Leksand

Tidigare vinnare av Guldgallret
2011/2012: William Karlsson, Västerås
2010/2011: Markus Ljungh, Västerås
2009/2010: Fredrik Pettersson-Wentzel, Almtuna

Guldgallrets jurymedlemmar  
Stefan Bengtsson, VD Hockeyallsvenskan  
Rickard Segeborn, Exekutiv producent Viasat Hockey  
Tommy Boustedt, Utvecklingschef Hockeyförbundet  
Johan Tornberg, Expert Viasat Hockey  
Tomas Ros, Hockeyreporter Sportbladet  
Olof Wigren, Redaktör Tidningen Hockey

HockeyAllsvenskan
2013-02-28 21:50